Τελευταίες ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς παρέστη σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, στην οποία τιμήθηκε ο πρόσφατα αποβιώσας Αθηενίτης Νίκος Μουγιάρης.

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς παρέστη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ στη Νέα Υόρκη, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στις 7.00π.μ. και στην οποία τιμήθηκε ο πρόσφατα αποβιώσας Αθηενίτης Νίκος Μουγιάρης.

Στην εκδήλωση, πέραν από την παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο, όπου σκιαγραφόταν η ζωή και το έργο του Νίκου Μουγιάρη, μίλησαν Γερουσιαστές και Βουλευτές των Η.Π.Α. που είχαν άριστες σχέσεις με τον εκλιπόντα, καθώς και πολλοί άλλοι συνεργάτες του στα διάφορα σώματα που μετείχε, με τελευταίο τον στενό του συνεργάτη Φίλιπ Κρίστοφερ, οι οποίοι σκιαγράφησαν τη ζωή και το έργο του Νίκου Μουγιάρη, ως δεινού επιχειρηματία, φιλάνθρωπου και υποστηρικτή των Κυπριακών και Ελληνικών προσπαθειών για τα εθνικά θέματα σε Κύπρο και Ελλάδα.

Στον δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αθηένου, ιδιαίτερα συγκινημένος ανέφερε ότι δεν μπορούσε ο Δήμος της γενέτειρας του άξιου Νίκου Μουγιάρη να μην παραστεί στην τιμητική αυτή εκδήλωση.  Και η παρουσία του ιδίου του Δημάρχου δείχνει τη μεγάλη τιμή που η Αθηένου δείχνει στον μεγάλο αυτό άνδρα, αφού, παρά τη μεγάλη θλίψη για τον πρόωρο χαμό του, ξέρει να τιμά αυτούς που την αγάπησαν και τη βοήθησαν.  Αναφέρθηκε στη μεγάλη εκδήλωση που έκανε ο Δήμος το καλοκαίρι του 2018 και στην οποία ο Νίκος Μουγιάρης τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της Πόλης, καθώς και στο «πάγωμα» του κόσμου της Αθηένου από τον πρόωρο χαμό του, ενώ όλοι οι Αθηενίτες είχαν πολλά να λεν για τον απλό άνθρωπο, τον φιλάνθρωπο, τον φίλο, τον μεγάλο Αθηενίτη, ενώ μετέφερε τη λύπη πολλών Αθηενιτών που του ζήτησαν να τη μεταφέρει στην εκδήλωση.  Τέλος ανέφερε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να τιμηθεί ο Νίκος Μουγιάρης, που ήταν οι ακόλουθες.

  1. Κηρύχθηκε τριήμερο γενικό πένθος στην Αθηένου, μετά το θάνατό του.
  2. Οι σημαίες στα Γραφεία του Δήμου κυμάτιζαν μεσίστιες για 40 μέρες, από τη μέρα του θανάτου του.
  3. Η φωτογρφία του αναρτάται για πάντα τις επόμενες μέρες στην κύρια είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου.
  4. Ανοίχθηκε στην κύρια είσοδο του Δήμου Αθηένου Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τον Νίκο, στο οποίο τα συλλυπητήριά τους έχουν γράψει πολλοί επώνυμοι, αλλά και ανώνυμοι εκτιμητές του σπουδαίου αυτού άνδρα. Το βιβλίο αυτό εξουσιοδοτήθηκε και το παρέδωσε στην αγαπητή σύζυγο του Νίκου, Κάρολ.
  5. Ο κύριος δρόμος εισόδου στην Αθηένου, ο κυριότερος δρόμος της Αθηένου, ονομάζεται προς τιμή του «Λεωφόρος Νίκου Μουγιάρη».
  6. Το ετήσιο μνημόσυνό του θα τελείται κάθε χρόνο από τον Δήμο, ως ένδειξη τιμής για τον άξιο Αθηενίτη.
  7. Ο Δήμος θα τελέσει σε εύθετο χρόνο Φιλολογικό Μνημόσυνο για να τον τιμήσει, στην Αθηένου.
  8. Ο Δήμος προωθεί ήδη τη φιλοτέχνηση και θα ετοιμάσει ένα μετάλλιο, που θα τον εκφράζει και το οποίο θα δίνεται μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις και σε διαπρέποντα άτομα. Το μετάλλιο αυτό θα ονομάζεται «ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΓΙΑΡΗ».
  9. Η Αμφιθεατρική Αίθουσα που θα ανεγερθεί στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αθηένου και θα επιλύσει ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει η Αθηένου στην παρουσίαση των πολιτιστικών της εκδηλώσεων και η οποία θα ανεγερθεί με χρηματοδότηση του Κράτους και του Δήμου Αθηένου, θα ονομασθεί «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΓΙΑΡΗ».

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc