Τελευταίες ειδήσεις

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΠΙΚΗ» ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει την πραγματοποίηση Διαδικτυακού Εργαστηρίου την Πέμπτη 7/1/2021 και ώρα 17:30 με τίτλο «Δράσεις για την Ισότητα των Φύλων» στο πλαίσιο υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Προγράμματος «Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΠΙΚΗ» («GLOBAL EDUCATION GOES LOCAL»). Στο Πρόγραμμα αυτό συμμετέχει ο Δήμος Αθηένου, μαζί με άλλες Τοπικές Αρχές από την Κύπρο, φορείς από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία,  τη Λιθουανία, και τη Σλοβενία και υλοποιείται από το Τμήμα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης του μη κυβερνητικού οργανισμού Future Worlds Center.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για ενεργή δράση και κριτική σκέψη απέναντι στις προκλήσεις της εποχής και εστιάζει στους 3 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: την Ισότητα των Φύλων, τις Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή.

Το διαδικτυακό εργαστήρι που προγραμματίστηκε για την Πέμπτη 7/1/2020 στις 17:30, θα επικεντρωθεί σε ένα διαχρονικό, αλλά και επίκαιρο θέμα, την ισότητα των δύο φύλων και ποιες δράσεις μπορούν να γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή. Το εργαστήρι θα διεξαχθεί με ένα πολύ ενδιαφέρον και πρωτοποριακό τρόπο μέσα από παιχνίδια ρόλων, διαδραστικές ασκήσεις προσομοιώσεων και άλλα. Εκπαιδεύτρια θα είναι η κ. Ηλιάνα Πετρίδου, Εκπαιδευτικός και με πολύχρονη πείρα στη διαχείριση προγραμμάτων σε θέματα νεολαίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Δήμου στο Facebook και μπορούν να κάνουν διαδικτυακή εγγραφή στο εργαστήρι μέσω του συνδέσμου https://forms.gle/FLGjz4srjZWDeSvj9

Ο Δήμος Αθηένου καλεί το κοινό και ιδιαίτερα τους νέους όπως λάβουν μέρος στο Εργαστήρι, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους αλλά και τις δεξιότητές τους και συμβάλλοντας σε επιτυχία του.

 

Από τον Δήμο Αθηένου
30 Δεκεμβρίου 2020

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc