Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Δήμος Αθηένου προχώρησε πρόσφατα σε μια σημαντική περιβαλλοντική αναβάθμιση στην περιοχή του. Διευθέτησε και έγινε αποκατάσταση του χώρου που λειτουργούσε για πολλά χρόνια ως προσωρινό πράσινο σημείο και ο οποίος πρόσφατα είχε καταντήσει ως ένας πραγματικός σκυβαλότοπος, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό προκαλεί (οπτικές, οσμών, περιβαλλοντικές κλπ).

Το μεγαλύτερο μέρος του χώρου ανήκει στον Δήμο, ενώ χρησιμοποιείτο παράνομα η απόρριψη αποβλήτων και σε γειτνιάζοντα ιδιωτικά τεμάχια. Με συντονισμένες ενέργειες μερικών μηνών, ο Δήμος προχώρησε σε καθαρισμό του χώρου και σε αποκατάστασή του. Ήδη τα τεμάχια που χρησιμοποιούνταν ως προσωρινός σκυβαλότοπος έχουν οργωθεί και καλλιεργηθεί και η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα δεν θυμίζει τίποτε από την άσχημη περιβαλλοντική εικόνα που είχε ο χώρος προηγουμένως.

Ο Δήμος έχει προχωρήσει πρόσφατα σε καθαρισμό και άλλων χώρων στους οποίους απορρίφθηκαν απόβλητα στο παρελθόν. Είναι δε αποφασισμένος να διατηρήσει την περιοχή της Αθηένου καθαρή, επιβάλλοντας αν χρειαστεί και ψηλά εξώδικα πρόστιμα σε παρανομούντες. Οι δημότες και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί μπορεί να μεταφέρει πλέον τα απόβλητά του στο Πράσινο Σημείο που λειτουργεί καθημερινά στην περιοχή του Δήμου, πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή και παραλαμβάνει τα πιο πολλά είδη των αποβλήτων.

Ο καθαρισμός αποβλήτων που απορρίπτονται σε μη εξουσιοδοτημένους χώρους αναγκάζει τον Δήμο Αθηένου να καταβάλλει ψηλά κόστα και δεν μπορεί να γίνει πλέον αποδεκτή η ανεξέλεγκτη απόρριψη, τη στιγμή μάλιστα που στην περιοχή λειτουργεί καθημερινά το Πράσινο Σημείο, ένας χώρος που ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί και να απορρίψει τα υλικά του ορθολογικά και εύκολα.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! Και οι «άρχοντες» Αθηενίτες δεν ανέχονται να τους χαλούν αυτή την αρχοντιά μεμονωμένοι παραβάτες!