Τελευταίες ειδήσεις

Πραγματοποίηση στην Αθηένου της Εναρκτήριας Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, του άξονα «Δίκτυα Πόλεων».

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει την πραγματοποίηση στην Αθηένου της εναρκτήριας συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, η οποία θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου.

Ο Δήμος Αθηένου, ως επικεφαλής εταίρος, θα φιλοξενήσει 30 συμμετέχοντες από 4 συνολικά χώρες που μετέχουν ως εταίροι και συγκεκριμένα από τους δήμους  Smolyan της Βουλγαρίας, Cinicello Balsamo της Λομβαρδίας – Ιταλίας, Santa Maria Da Feira της Πορτογαλίας και Αθήνας της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα AGORA έχει σαν κεντρικό του άξονα τον ανοικτό διάλογο σε δημόσιο χώρο, μέσω της πειραματικής μεθόδου διαλόγου και συμμετοχής, όπως στην Αρχαία Αθήνα. Παράλληλα, προωθεί την αντίληψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών. Βοηθά τους συμμετέχοντες, διευκολύνοντας το συναισθηματικό τμήμα της γνώσης, ενώ ενδυναμώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιπρόσθετα, δημιουργεί δεξιότητες επικοινωνίας και συζήτησης μέσα στην ομάδα και προωθεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου επικοινωνίας από κοινωνιολογικής απόψεως.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €143.640 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η προγραμματισμένη διήμερη συνάντηση των εταίρων έχει πλούσια και ποικίλη Ημερήσια Διάταξη, με ομιλία από Εκπρόσωπο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, παρουσιάσεις των συμμετεχόντων από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ομιλητές με ενδιαφέρουσα θεματολογία, διαδραστικά παιχνίδια γνώσης και αλληλεπίδρασης και συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης για την προαγωγή του ανοικτού διαλόγου, αφού αυτό αποτελεί το βασικό στοιχείο του προγράμματος. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον πλούσιο σε ιστορία και πολιτισμό Δήμο της Αθηένου, να γευτούν την κυπριακή κουζίνα και να ενημερωθούν για την ημικατοχή και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου της Αθηένου.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc