Τελευταίες ειδήσεις

Συνάντηση Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα του Δικτύου Μεταφοράς «Re-grow City» με τον Δήμαρχο Αθηένου

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 επισκέφτηκε τον Δήμο Αθηένου ο Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου Μεταφοράς «Re-grow City», του προγράμματος URBACT, κύριος Hans Sclappa. Στο Δίκτυο, που ηγείται ο Δήμος της Αλτένας, Γερμανίας, μετέχουν ως εταίροι πόλεις από την Πορτογαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Λεττονία, τη Σλοβανία, καθώς και ο Δήμος Αθηένου.

Ο κ. Sclappa είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο και τη Δημοτικό Γραμματέα για θέματα σε σχέση με τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο, τις ασχολίες των κατοίκων, τις προοπτικές που υπάρχουν κ.λπ., ενώ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να δει επί τόπου τη διαχωριστική γραμμή κατοχής, το πρόβλημα της μη διάνοιξης της διόδου Πυροίου, τη Βιομηχανική Περιοχή, την Κτηνοτροφική Ζώνη και την οικιστική και γενικά όλη την περιοχή του Δήμου.

Πριν την αναχώρησή του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της Ομάδας Τοπικής Δράσης του Δήμου Αθηένου στο Δίκτυο Μεταφοράς «Re-grow City», που θα ενεργοποιηθεί στη Β’ Φάση του Δικτύου, το 2019 και που θα διαρκέσει 2 χρόνια. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τις προοπτικές που υπάρχουν για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αλτένα της Γερμανίας στον Δήμο Αθηένου.

Ο Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου κ. Sclappa έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την επίσκεψη και θα ετοιμάσει τώρα μελέτη, με την οποία θα εισηγηθεί τους τρόπους για τη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου της Αλτένα της Γερμανίας στις άλλες πόλεις του Δικτύου, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου της Αθηένου.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc