Τελευταίες ειδήσεις

Συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας με Δήμους Επαρχίας Λάρνακας, 3/5/18

Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Δήμους και άλλους φορείς της Επαρχίας Λάρνακας με τον Δήμαρχο κ. Κυριάκο Καρεκλά και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Παστού.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα πιο κάτω έργα του Δήμου Αθηένου.

 1. Ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Αθηένου.
 2. Αναβάθμιση του γηπέδου του Γυμνασίου Αθηένου.
 3. Εκτέλεση των χωματουργικών εργασιών για κατασκευή του οδικού δικτύου της νέας Βιομηχανικής Ζώνης Αθηένου.
 4. Η μελέτη, κατασκευή και λειτουργία του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων Αθηένου.

Επίσης ανέφερε ότι παρά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν, προωθήθηκαν τα πιο κάτω έργα.

 1. Νέο Κέντρο Υγείας Αθηένου, κόστους 1,8 εκ. ευρώ – Η σύμβαση υπογράφηκε στις 25/4/2018 και η ολοκλήρωσή του αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2019.
 2. Η προκήρυξη Διαγωνισμού για την αποκατάσταση της παλιάς δημοτικής αγοράς και τη μετατροπή της σε πολυλειτουργικό πολιτιστικό κέντρο αναμένεται τις προσεχείς μέρες, με συνολικό κόστος 2εκ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μέσα στο 2018 και να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.
 3. Η ανέγερση Πυροσβεστικού Σταθμού, κόστους 208.000 ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 μήνες.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στα ακόλουθα νέα έργα που αποφασίσθηκε να προωθηθούν για τον Δήμο.

 1. Κατασκευή Αμφιθεατρικής Αίθουσας στο νέο Δημοτικό Σχολείο, κόστους 1,5εκ. ευρώ. Έχει ενταχθεί στο τριετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2019-2021 και αναμένεται μέσα στο 2019 η έναρξη κατασκευής της.
 2. Κεντρική Πλατεία Εκκλησιών (Α’ Φάση), κόστους 2εκ. ευρώ. Έχει ενταχθεί στο τριετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2019-2021 και αναμένεται η έναρξη κατασκευής της στο τέλος του 2019.

Ο Δήμαρχος Αθηένου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο για τις εξαγγελίες του, ενώ ζήτησε τη βοήθεια της Κυβέρνησης για επίλυση και των πιο κάτω προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα εξετασθούν με κάθε σοβαρότητα.

 1. Παραχώρηση κάθε χρόνο ικανοποιητικού ποσού για βελτίωση του πολύ άσχημου οδικού δικτύου του Δήμου, λόγω της κατασκευής του δικτύου του Συστήματος Επεξεργασίας Λυμάτων.
 2. Επαναφορά της κρατικής χορηγίας για τα νεαρά ζευγάρια που θα αποκτούν κατοικία στην Αθηένου, ως ίσχυε παλαιότερα.
 3. Προώθηση των διαδικασιών για λειτουργία το συντομότερο δυνατόν Τριτοβάθμιας Σχολής για Γαλακτοκομικά Προϊόντα –Τεχνικά Επαγγέλματα στην Αθηένου.
Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc