Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας με Δήμους Επαρχίας Λάρνακας, 3/5/18

Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Δήμους και άλλους φορείς της Επαρχίας Λάρνακας με τον Δήμαρχο κ. Κυριάκο Καρεκλά και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Παστού.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα πιο κάτω έργα του Δήμου Αθηένου.

 1. Ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Αθηένου.
 2. Αναβάθμιση του γηπέδου του Γυμνασίου Αθηένου.
 3. Εκτέλεση των χωματουργικών εργασιών για κατασκευή του οδικού δικτύου της νέας Βιομηχανικής Ζώνης Αθηένου.
 4. Η μελέτη, κατασκευή και λειτουργία του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων Αθηένου.

Επίσης ανέφερε ότι παρά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν, προωθήθηκαν τα πιο κάτω έργα.

 1. Νέο Κέντρο Υγείας Αθηένου, κόστους 1,8 εκ. ευρώ – Η σύμβαση υπογράφηκε στις 25/4/2018 και η ολοκλήρωσή του αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2019.
 2. Η προκήρυξη Διαγωνισμού για την αποκατάσταση της παλιάς δημοτικής αγοράς και τη μετατροπή της σε πολυλειτουργικό πολιτιστικό κέντρο αναμένεται τις προσεχείς μέρες, με συνολικό κόστος 2εκ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μέσα στο 2018 και να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.
 3. Η ανέγερση Πυροσβεστικού Σταθμού, κόστους 208.000 ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 μήνες.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στα ακόλουθα νέα έργα που αποφασίσθηκε να προωθηθούν για τον Δήμο.

 1. Κατασκευή Αμφιθεατρικής Αίθουσας στο νέο Δημοτικό Σχολείο, κόστους 1,5εκ. ευρώ. Έχει ενταχθεί στο τριετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2019-2021 και αναμένεται μέσα στο 2019 η έναρξη κατασκευής της.
 2. Κεντρική Πλατεία Εκκλησιών (Α’ Φάση), κόστους 2εκ. ευρώ. Έχει ενταχθεί στο τριετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2019-2021 και αναμένεται η έναρξη κατασκευής της στο τέλος του 2019.

Ο Δήμαρχος Αθηένου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο για τις εξαγγελίες του, ενώ ζήτησε τη βοήθεια της Κυβέρνησης για επίλυση και των πιο κάτω προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα εξετασθούν με κάθε σοβαρότητα.

 1. Παραχώρηση κάθε χρόνο ικανοποιητικού ποσού για βελτίωση του πολύ άσχημου οδικού δικτύου του Δήμου, λόγω της κατασκευής του δικτύου του Συστήματος Επεξεργασίας Λυμάτων.
 2. Επαναφορά της κρατικής χορηγίας για τα νεαρά ζευγάρια που θα αποκτούν κατοικία στην Αθηένου, ως ίσχυε παλαιότερα.
 3. Προώθηση των διαδικασιών για λειτουργία το συντομότερο δυνατόν Τριτοβάθμιας Σχολής για Γαλακτοκομικά Προϊόντα –Τεχνικά Επαγγέλματα στην Αθηένου.