Τελευταίες ειδήσεις

Βράβευση του Δήμου Αθηένου στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία 2018 με το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου» στην κατηγορία «Περιβάλλον και Πολιτισμός»

Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε), αναγνωρίζοντας ότι οι τοπικές αρχές μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και σε ποικίλες δράσεις που έχουν αντίκτυπο στο ευρύτερο περιβάλλον, στόχευσε μέσα από τη θεσμοθέτηση των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων, την ανάδειξη Πράσινων Πόλεων οι οποίες έχουν αναπτύξει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές.

Στο πιο πάνω πλαίσιο, ο Δήμος Αθηένου για δεύτερη συνεχή χρονιά υπόβαλε αίτηση και βραβεύτηκε στην κατηγορία «Περιβάλλον – Πολιτισμός» για το έργο «Ανοικτές δανειστικές βιβλιοθήκες στα πλαίσια της Biennale Larnaca 2018 και εικαστική παρέμβαση σε στέγαστρα με θέμα την αθηενίτικη δαντέλα».  Η τελετή απονομής των βραβείων, πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2019 σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίδοση της Πράσινης Σημαίας έγινε από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Την Πράσινη Σημαία και το σχετικό δίπλωμα παρέλαβε ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και υπηρεσιακούς του Δήμου Αθηένου.

Η βράβευση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των  προσπαθειών που  καταβάλλονται για την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας, καλλιέργειας περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποιημένης συνείδησης  και  γενικότερα προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης στην Αθηένου.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc