Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

5Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ+» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT

Επέστρεψε στην Κύπρο την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 η τετραμελής ομάδα του Δήμου Αθηένου που με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κυριάκο Καρεκλά παρέστη στην 5η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού+», του Προγράμματος URBACT, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Αγιά της Ελλάδας (πόλη κοντά στη Λάρισα), την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2022.

Εταίροι του Δικτύου είναι οι πόλεις: Αθηένου της Κύπρου (Επικεφαλής Εταίρος), Αγιά της Ελλάδας, Aljustrel της Πορτογαλίας, Banska Stiavnica της Σλοβακίας και Vilani-Rezekne της Λετονίας.

Τη συνάντηση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος της φιλοξενούσας πόλης της Αγιάς Ελλάδας κ. Αντώνης Γκουντάρας και ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ως ο Δήμαρχος του επικεφαλής εταίρου.

Στη διήμερη συνάντηση, την οποία διεύθυνε η Ειδική Εμπειρογνώμονας που πληρώνεται απ’ ευθείας από το Πρόγραμμα URBACT κ. Maria Joao Filgueiras Rauch από την Πορτογαλία, έγινε παρουσίαση των εθελοντικών πρωτοβουλιών του Δήμου της Αγιάς που συσχετίζονται με τις δραστηριότητες του Δικτύου, επίσκεψη σε έργα στην πόλη τα οποία σχετίζονται με τις ενότητες προτεραιότητας της Αγιάς στο πρόγραμμα, συζήτηση με την Τοπική Ομάδα της πόλης και διατύπωση ιδεών για την Πολιτική Εθελοντισμού, τις δράσεις γενεών και τους εθελοντές, καθώς και τη δυναμική της ομάδας. Επίσης έγινε ηλεκτρονικό εργαστήριο από ad-hoc ειδικό Εμπειρογνώμονα από την Πορτογαλία για το «πώς να κερδίσετε τις εταιρείες για να αναλάβουν τα «δικαιώματά» τους». Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου, με σύντομη περίληψη της εργασίας της κάθε Τοπικής Ομάδας μέχρι τώρα. Τέλος, ο Δήμος Αθηένου βοήθησε τους εταίρους στα οικονομικά θέματα και τα θέματα διάχυσης του Δικτύου του καθ’ ενός και πώς να τα διαχειριστούν. Επίσης μελετήθηκαν τα επόμενα βήματα, συμπεριλαμβανομένων και ανταλλαγών μεταξύ των εταίρων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν από τον Δήμο Αγιάς στο πανηγύρι της πόλης και στους εορτασμούς για τη γιορτή των πολιούχων Αγίων Αντωνίων, που γιορτάζουν την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς και να παραστούν στον εσπερινό που έλαβε χώρα χωροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης.

Τις εργασίες του Δικτύου επισκέφθηκε στις 30 Αυγούστου και μίλησε σε όλους η βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και γνωστή ηθοποιός κ. Άννα Βαγενά, σύζυγος του μ. συνθέτη και τραγουδιστή Λουκιανού Κηλαηδόνη, η οποία διατηρεί εξοχικό στον Δήμο της Αγιάς. Επίσης ενημέρωσε για τη θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» που έδινε με δωρεάν είσοδο το ίδιο βράδυ στο υπαίθριο θέατρο του Δήμου, μια από τις δωρεάν παραστάσεις της για τα 100 χρόνια απ’ τη Μικρασιατική Καταστροφή, χορηγία της προς όλους τους Δήμους της περιοχής Λάρισας, και κάλεσε όλους να παρευρεθούν. Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Αγιάς και Αθηένου. Η κ Βαγενά ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηένου για την παρουσία του, ευχήθηκε ό,τι καλύτερο για τα δεινά που περνά η Κύπρος και ευχήθηκε να μπορέσει το επόμενο διάστημα να δώσει της παραστάσεις του έργου της και σε Δήμους της Κύπρου.

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μήνες και θα ολοκληρωθεί τέλος του 2022, ενώ είναι προγραμματισμένη τελική πανηγυρική συνάντηση των εταίρων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθηένου από τις 10 ως τις 11 Νοεμβρίου 2022.  Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 550.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, απ’ ευθείας από το Πρόγραμμα URBACT χρηματοδοτείται το κόστος Ειδικού Εμπειρογνώμονα του Δικτύου που βοηθά στη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες 4 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο, καθώς και 2 ad-hoc Ειδικών Εμπειρογνωμόνων.

Από τον Δήμο Αθηένου                                                         2 Σεπτεμβρίου 2022