Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΧΡΗΣΗ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ (DRONES)

Ο Δήμος Αθηένου ενημερώνει το κοινό ότι η λειτουργία και η εκμετάλλευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), εντός του Κυπριακού Εναέριου Χώρου, διέπεται από την 01/01/2021 από τον Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 2019/947 και από τον Κατ’ Εξουσιοδότηση Κανονισμό της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο κάθε ιδιοκτήτης drone έχει υποχρέωση να ακολουθήσει σχετική  διαδικασία για να εγγραφεί στο σύστημα καταχώρησης φορέων εκμετάλλευσης του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και ακολούθως, αφού εγγραφεί και παραλάβει ηλεκτρονικά ένα μοναδικό ψηφιακό αριθμό μητρώου, έχει υποχρέωση να τον επικολλήσει στο drone που είναι υπό την ευθύνη του.

Ο κάθε χειριστής drone εξ΄ αποστάσεως έχει υποχρέωση να κατέχει τα ανάλογα πιστοποιητικά.  Για το πιστοποιητικό Α1/Α3  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.drones.gov.cy.

Οι κάτοχοι, ιδιοκτήτες ή χρήστες μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) οφείλουν να συμμορφώνονται με τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας, αφού τυχόν παραβάσεις υπόκεινται σε κυρώσεις.

Περαιτέρω, οι χειριστές προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ανεξάρτητα εάν η χρήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους σχετίζεται με ψυχαγωγικούς μόνο σκοπούς. Ελλοχεύουν κίνδυνοι, τίθενται θέματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών κ.α. Σημειώνεται ότι υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση drone. Π.χ απαγορεύεται η πτήση drone πάνω από λιμάνια, στρατόπεδα και άλλους ευαίσθητους χώρους.

Ειδικότερα στην περιοχή Αθηένου, επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η πτήση drone μέσα και κοντά στην πράσινη γραμμή.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας στο τηλέφωνο 22404121 και στην ιστοσελίδα https://www.drones.gov.cy.