Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ

ΑΠΟ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΕΝΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙ

Ο Δήμος Αθηένου εντάχθηκε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών της Green Dot Κύπρου από την 1η Δεκεμβρίου 2010.  Οι προσπάθειες που έγιναν από το Δήμο μας αλλά και την Green Dot  Κύπρου για να διασφαλίσουν την επιτυχία του προγράμματος ήταν πολλές.  Τα αποτελέσματα αν και ενθαρρυντικά έχουν μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες 

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Τα οφέλη της ανακύκλωσης στην καθημερινή μας ζωή είναι πολλά!

Ανακύκλωση είναι μια κυκλική δραστηριότητα που έχει τη δύναμη να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας.  Είναι η διαδικασία ανάκτησης χρησιμοποιημένων υλικών και η προώθησή τους για την παραγωγή νέων προϊόντων.  Συμμετέχοντας στην ανακύκλωση δίνουμε δύναμη στον κύκλο της ζωής.

Η συμμετοχή όλων των πολιτών ωφελεί τον τόπο μας και όλους εμάς αφού συμβάλλει:

 • Στην αποφόρτιση του περιβάλλοντος από μεγάλες ποσότητες οικιακών αποβλήτων, αφού ένα μεγάλο μέρος από αυτά αποτελούν ανακυκλώσιμα υλικά.
 • Στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, αφού η ενέργεια που χρειάζεται για την παραγωγή προϊόντων από πρωτογενείς πρώτες ύλες είναι πολλαπλάσια από αυτή που χρειάζεται όταν η παραγωγή γίνεται από χρησιμοποιημένα υλικά.
 • Στην ενίσχυση της οικονομίας του τόπου μας, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.
 • Στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
 • Σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας.

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανακυκλώνουμε είναι γνωστοί σε όλους και σε αυτούς προστέθηκε ακόμη ένας, πολύ σημαντικός.  Η δημιουργία του Κέντρου Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Κόσιη (ΧΥΤΥ) πολλαπλασίασε το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων μας, κόστος το οποίο καλούμαστε εμείς οι πολίτες των Δήμων και Κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας και της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου να το επωμιστούμε.  Είναι λοιπόν απαραίτητο να προσπαθήσουμε όλοι να μειώσουμε όσο γίνεται τα απόβλητα που οδηγούνται στο κέντρο αυτό, το οποίο θα αποφέρει και οικονομικό όφελος.  Αυτό μπορεί να γίνει συμμετέχοντας στα προγράμματα ανακύκλωσης.  Ας μην ξεχνούμε ότι οι συσκευασίες αποτελούν το 30% του συνολικού βάρους των απορριμμάτων μας.

Μην τις στείλετε στον ΧΥΤΥ, στείλτε τις για ανακύκλωση.  Σας συμφέρει και οικονομικά!

ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ

Από την 1η Δεκεμβρίου εφαρμόστηκε το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Green Dot Κύπρου και στο Δήμο μας.

Το πρόγραμμα βασίζεται στη συλλογή τριών κατηγοριών συσκευασιών:
του PMD, του χαρτιού και του γυαλιού.

Από την 1η Απριλίου 2015 αλλάζει ο τρόπος συλλογής των ανακυκλώσιμων συσκευασιών  

Από την 1η Απριλίου 2015, η συλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών στο Δήμο μας γίνεται ακόμη πιο εύκολη.  Ο τρόπος συλλογής των συσκευασιών αλλάζει για τις δύο από τις τρεις κατηγορίες συσκευασιών, το Χαρτί και το PMD, οι οποίες θα συλλέγονται από πόρτα σε πόρτα μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη.  

Περιγραφή του νέου τρόπου συλλογής

Το PMD και το Χαρτί συλλέγονται από πόρτα σε πόρτα από το πεζοδρόμιο του σπιτιού σας κάθε βδομάδα, αφού τα τοποθετήσετε στα ειδικά διάφανα και καφέ σακούλια, αντίστοιχα, τα οποία μπορείτε να προμηθεύεστε από τις υπεραγορές.  Τα σακούλια μπορείτε να τα τοποθετείτε κάθε Τρίτη πρωί πριν τις 7:30 στο πεζοδρόμιο σας.

Το Χαρτί μπορείτε επίσης να το δένετε σε δέμα ή να το τοποθετείτε σε χαρτοκιβώτια.  Αν κατοικείτε σε πολυκατοικία και έχει τοποθετηθεί κάδος χρώματος μπλε με τα διακριτικά της Green Dot Κύπρου στην αυλή της πολυκατοικίας, τότε μπορείτε να τοποθετείτε μόνο τα σακούλια του PMD στο μπλε κάδο.

Το Γυαλί δεν  θα συλλέγεται από πόρτα σε πόρτα γι αυτό θα πρέπει να συνεχίσετε να το μεταφέρετε στους πράσινους κάδους τύπου καμπάνας, οι οποίοι θα παραμείνουν τοποθετημένοι στα γνωστά σημεία του Δήμου μας που είναι εύκολα προσβάσιμα για όλους.

Η ανακύκλωση είναι μια εύκολη διαδικασία που πλέον έχει γίνει ακόμη πιο εύκολη με τη συλλογή από πόρτα σε πόρτα κάθε εβδομάδα.

Για εισηγήσεις ή παράπονα παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου μας στο 24811370 ή με την Green Dot Κύπρου στο 7000 0090.

Συλλογή Χαρτιού και PMD: Κάθε Τρίτη πρωί από τις 7:30π.μ.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ – ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ 

Τα παλιά σας ρούχα έχουν ζωή.  Αυτά που εσείς πετάτε, τα χρειάζονται άλλοι.  Ακόμα κι εκείνα που δεν μπορούν να ξαναφορεθούν, μπορούν να μετατραπούν σε ρούχα καθαρισμού, στουπιά, μονωτικά και άλλα υλικά.  Με τη σωστή διαχείριση και ανακύκλωση μόνο μικρό μέρος, γύρω στο 2% καταλήγει στα απορρίματα.

Τι μπορείτε να κάνετε

Έχετε ρούχα που δεν τα χρειάζεστε πια; Μαζέψετέ τα σε σακούλες και τοποθετείστε τα στις μεταλλικές αποθήκες που θα βρείτε πιο κάτω:

 • Δημοτικός χώρος Στάθμευσης πίσω από το Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο
 • Πρόσοψη κτιρίου Δημοτικής Στέγης Ενηλίκων στην οδό Αρχ. Μακαρίου Γ’ αρ. 38
 • Εξωτερικός χώρος Κλειστής Αίθουσας Αθλοπαιδειών «Τάσσος Παπαδόπουλος» στην οδό Ολυμπίας 1

Μαζεύουμε

 • Ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά
 • Λευκά είδη, όπως κουρτίνες και σεντόνια
 • Τσάντες
 • Ζώνες

Δυστυχώς δεν Δεχόμαστε

 • Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα
 • Χαλιά
 • Αποκόμματα υφασμάτων
 • Αζευγάρωτα παπούτσια

Ποιος κερδίζει από την Ανακύκλωση;

 • Το περιβάλλον! Μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια. Συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος.
 • Ατομα στην Κύπρο και το εξωτερικό που έχουν ανάγκη τα ρούχα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν καινούρια.
 • Στην περίπτωση του Δήμου Αθηένου έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηένου και της εταιρείας Ανάκυκλος Περιβαλλοντική και η εταιρεία θα προσφέρει χρηματική εισφορά, η οποία θα δίδεται στο Σ.Κ.Ε. Αθηένου για κοινωφελείς σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε www.anakyklos.org, τηλ. 99722121