Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 5ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ

Τεράστια επιτυχία σημείωσε ο 5ος Αγώνας Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου, που πραγματοποιήθηκε χθες 1η Μαΐου 2022 στην Αθηένου από τον Δήμο Αθηένου, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (Κ.Ο.Ε.). To γεγονός αυτό ήταν πολύ σημαντικό, τόσο για τη διάσταση και τη σοβαρότητα της διοργάνωσης, όσο και για τον Δήμο Αθηένου, ο οποίος και ευχαριστεί θερμά την Κ.Ο.Ε για την τιμητική αυτή απόφαση, η οποία εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς.

Η όλη διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε και συνεχίζεται μετά από ευγενή πρωτοβουλία της οικογένειας της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου, είχε όπως κάθε χρόνο φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλες οι εισφορές δόθηκαν για ενίσχυση του ταμείου της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου, για βοήθεια δυσπραγούντων Αθηενιτών που έχουν ανάγκη. Φέτος μαζεύτηκε το  σημαντικό ποσό των €20.002.  Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι χορηγοί και οι υποστηρικτές της όλης διοργάνωσης αυξάνονται, προς ενίσχυση του ιερού αυτού σκοπού, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Στον Αγώνα συμμετείχαν συνολικά 111 αυτοκίνητα από όλη την Κύπρο, αλλά και το εξωτερικό και η πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή κάλυψε απόσταση 100 περίπου χιλιομέτρων. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να  δοκιμαστούν σε τρεις ειδικές διαδρομές ακριβείας. περνώντας από Αβδελλερό, Τρούλλους, Κελιά, Αραδίππου, Καλό Χωριό, Αγία Άννα, Ψευδά, Μοσφιλωτή, Σιά, Αλάμπρα και Λύμπια.

Η εκκίνηση  δόθηκε στις  9:45 π.μ. από τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά μπροστά από το Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου και ο τερματισμός άρχισε από το μεσημέρι μπροστά από το Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου. Τα αυτοκίνητα και τα πληρώματά τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος, μαζί με τον Πρόεδρο της Κ.Ο.Ε. κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου και άλλα μέλη της Κ.Ο.Ε., καθώς και από τον κ. Παναγιώτη Φωτεινόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου, ΦΙΛΠΑ Ελλάδας και φυσικά αρκετό κόσμο που έσπευσε να θαυμάσει τα καλοδιατηρημένα κλασικά αυτοκίνητα, με το παλαιότερο από αυτά να είναι ένα CHEVROLET FLEETMASTER του 1946. Οι κύριοι Χρυσοστόμου και Φωτεινόπουλος συμμετείχαν επίσης στον Αγώνα ως αγωνιζόμενοι.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός διανθίστηκαν από τη συμμετοχή των καλλιτεχνών   Χριστιάνας Αρτεμίου και  Ζωής Κυπριανού, οι οποίες, μαζί με τον Κώστα Καντζηλιέρη ομόρφυναν την ατμόσφαιρα με εύστοχα σχόλια και περιγραφές κατά την παρουσίαση των αυτοκινήτων και των πληρωμάτων τους.

Για 5η συνεχή χρονιά το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα κλασσικά αυτοκίνητα και τις επιδόσεις τους και να καλωσορίσει τον μήνα Μάιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, απολαμβάνοντας και τον καλό καιρό, αλλά και την ιδιαίτερη ομορφιά των κλασσικών ιστορικών αυτοκινήτων.

Θερμότατες ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια απευθύνονται από τον Δήμο Αθηένου στην οικογένεια της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου για τη διαχρονική στήριξή τους για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, σε όλους τους χορηγούς, στους συμμετέχοντες, αλλά και σε όλους που συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στην εξαιρετικά επιτυχή διεξαγωγή του Αγώνα Ακριβείας Ιστορικού Αυτοκινήτου για 5η συνεχή χρονιά, το οποίο πλέον κατέστη θεσμός για τον Δήμο Αθηένου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται δημόσια προς την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (Κ.Ο.Ε.), που έθεσε τον Αγώνα υπό την αιγίδα της.

Ο Δήμαρχος Αθηένου, στα πλαίσια της εκδήλωσης, ανακοίνωσε ότι ο επόμενος Αγώνας Ακριβείας Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2023.