Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, επικεφαλής ομάδας αποτελούμενης από τον κ. Δημήτρη Κουζαπά, Συντονιστή της Τοπικής Ομάδας URBACT στο Δίκτυο Μεταφοράς «Πόλεις Εθελοντισμού», την κ. Σταυρούλα Γεωργίου, υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος και μέλος της Τοπικής Ομάδας URBACT και την κ. Σταυρούλα Τσιμούρη, μέλος της Τοπικής Ομάδας URBACT και Διευθύντρια του Κωνσταντινελένειου Κέντρου Ενηλίκων Αθηένου, εκπροσώπησαν τον Δήμο Αθηένου στην 3η Διακρατική Συνάντηση της Β’ Φάσης του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού», του Προγράμματος URBACT, που έλαβε χώρα από τις 25 έως τις 26 Ιουνίου στην πόλη Radlin της Πολωνίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από κάθε πόλη-εταίρο του Δικτύου, καθώς και η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου. Όλα τα έξοδα καλύπτονται από το Πρόγραμμα.

Ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό, που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Οι πόλεις αυτές, που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι, είναι:

Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Κύριοι στόχοι της 3ης συνάντησης του Δικτύου ήταν η ανάλυση της προόδου στη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου με βάση το Σχέδιο Μεταφοράς της κάθε πόλης και μέσω των εργασιών της Τοπικής Ομάδας URBACT, η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των εταίρων, η σε βαθος ανάλυση του Στοιχείου Μεταφοράς της Συμμετοχικής Διαχείρισης και η ταυτοποίηση πιθανών βελτιώσεων στα Σχέδια Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής. Επίσης ο Επικεφαλής Εταίρος Δήμος Αθηένου, είχε την ευκαιρία ηγούμενος, να καθοδηγήσει τους άλλους εταίρους σε θέματα του Δικτύου για τη διαχείριση, τη δημοσιότητα, τα οικονομικά κλπ.

Περαιτέρω, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τοπικά προγράμματα που σχετίζονται με τον εθελοντισμό και να συζητήσουν με εκπροσώπους της πόλης τρόπους να ξεπεραστούν ορισμένες δυσκολίες σε αυτό το θέμα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πολωνία, ο Δήμαρχος Αθηένου πραγματοποίησε συνάντηση με τη Δήμαρχο της πόλης Radlin, κ. Barbara Magiera και συζήτησαν τρόπους για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο πόλεων, προς αμοιβαίο όφελος. Ο κ. Καρεκλάς προσκάλεσε την κ. Magiera να επισκεφθεί την Αθηένου στα πλαίσια της τελικής διεθνούς συνάντησης του Δικτύου που θα λάβει χώρα στην Αθηένου στο τέλος του 2020.