Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΕΝΟΥ

Με μια λιτή και όμορφη τελετή,  στην παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκαν την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2022, στις 5:00 μ.μ., τα εγκαίνια  συγχρηματοδοτούμενων έργων από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης Καθεστώς 19.2 – Δράση 19.2.3.2: «Δημόσιες Υποδομές Μικρής Κλίμακας», που υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης LEADER Επαρχιών Λάρνακας- Αμμοχώστου 2014-2020, από τον έντιμο Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή. Συγκεκριμένα, εγκαινιάστηκαν τα έργα  «Ανάπλαση της Πλατείας της Βρύσης και του Περιβάλλοντος Δημόσιου Χώρου στον Πυρήνα του Δήμου Αθηένου» και «Αναβάθμιση του Κωνσταντίνειου Δημοτικού Πάρκου Αθηένου», ενώ ολοκληρώθηκαν δύο ακόμα έργα στο πιο πάνω πλαίσιο,  η «Συντήρηση/αποκατάσταση της πρόσοψης της διατηρητέας παραδοσιακής οικοδομής ‘‘Χαρίδημου Χατζηχάρου’’» και η «Συντήρηση/αποκατάσταση της πρόσοψης της διατηρητέας παραδοσιακής οικοδομής ‘‘Κώστα Ππούρου’’», που ανήκουν στον Δήμο Αθηένου και που βρίσκονται και οι δύο στον παραδοσιακό πυρήνα της Αθηένου.

Τόσο ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, όσο και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, υπογράμμισαν με έμφαση τη μεγάλη σημασία που έχουν τα νέα αυτά έργα για την περιοχή, αφού αναμένεται να υποστηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη της ζωής στην ύπαιθρο της Αθηένου και να αναβαθμίσουν τόσο την ποιότητα ζωής όσο και το δομημένο περιβάλλον της. Η διατήρηση παραδοσιακών κτισμάτων με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηένου, αναμένεται να  ενθαρρύνει την ιδιωτική πρωτοβουλία για διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στην περιοχή, ενώ  παράλληλα το έργο της αναβάθμισης του Κωνσταντίνειου Δημοτικού Πάρκου θα δώσει ένα ασφαλές, λειτουργικό και υγιές περιβάλλον για τα παιδιά και τους δημότες της Αθηένου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η τελετή εγκαινίων άρχισε με  αγιασμό που τελέστηκε από το Ιερατείο του Δήμου και ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη των πινακίδων των έργων και δεξίωση στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο.

Το συνολικό κόστος όλων των έργων ανήλθε σε περίπου €420.000, με τη συνεισφορά του Δήμου να ανέρχεται σε 16,65%.

Ο Δήμος Αθηένου απευθύνει θερμές ευχαριστίες  σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των έργων και συγκεκριμένα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Τμήμα Γεωργίας, την Αναπτυξιακή Εταιρεία των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, τον ΚΟΑΠ, το Μελετητικό Γραφείο Ανδρέας Κυπριανού και Συνεργάτες και τους εργολάβους Επιχειρήσεις Αδελφών Στέλιου Κούννα Λτδ, την Εταιρεία CH P SPECIAL LIGHTS CO LTD, την Excelo Ltd και τον Λούκα Κίτα.

«Η Αθηένου αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, με την ωρίμανση των απαραίτητων έργων» ήταν η υπόσχεση του Δημάρχου Αθηένου κ. Κυριάκου Καρεκλά στην ομιλία του. Και ο Δήμος συνεχίζει την προσπάθεια και τις ενέργειες του, για το καλό, την πρόοδο και την ευημερία της Αθηένου και των δημοτών της.