Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ YOUTH HOUSE OF ART & CULTURE ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ YOUNG CITIES ΣΤΗΝ ΑΘΗΕΝΟΥ

Με μια λιτή και όμορφη τελετή,  στην παρουσία αρκετών παρισταμένων, τελέστηκαν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 στις 6:00 μ.μ., τα εγκαίνια  του έργου της αναβάθμισης του Πολυκέντρου Νεότητας Αθηένου, μιας παραδοσιακής οικοδομής που ανήκει στον Δήμο Αθηένου και που βρίσκεται στον παραδοσιακό πυρήνα της Αθηένου, μέσα στην Πλατεία της Βρύσης, σε «Youth House of Art & Culture».

Το Έργο εκπονήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου στα πλαίσια του Προγράμματος Young Cities και συγχρηματοδοτήθηκε από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Τα εγκαίνια τέλεσαν η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, κ. Ιωάννα Φιάκκου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κ. Κλεάνθης Κουτσόφτα και ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς.

Τόσο ο Δήμαρχος Αθηένου, όσο και η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, υπογράμμισαν με έμφαση τη μεγάλη σημασία που έχει να δίνεις την ευκαιρία στους νέους να σχεδιάσουν για την περιοχή τους, ενώ ανέφεραν ότι οι νέοι της Αθηένου σχεδίασαν και εκτέλεσαν ένα ουσιαστικό έργο για την υγιή απασχόληση της νεολαίας της Αθηένου.

Ο Δήμαρχος Αθηένου ευχαρίστησε την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου για την πρωτοβουλία του Προγράμματος και τη χρηματοδότηση του έργου με ποσό €42.000, καθώς και όσους συνέβαλαν στην επιτυχή εκτέλεση του έργου (υπάλληλους του Δήμου, την Έφορο του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου και τους νέους του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας). Ανέφερε επίσης ότι είναι περήφανος που η Αθηένου έχει μια εξαιρετική νεολαία, που τη θεωρεί μια από τις καλύτερες παγκύπρια, και υπογράμμισε ότι το έργο έχει δοθεί στους νέους της Αθηένου για να το κάνουν τον δικό τους χώρο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Δημήτρης Ιεροδιακόνου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκαναν οι νέοι του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας για να σχεδιάσουν το έργο, το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται για μελέτη και ξεκούραση, ενώ παράλληλα έκανε παρουσίαση της εφαρμογής με την οποία οι επισκέπτες στον χώρο θα μπορούν να ενημερώνονται για τα αξιοθέατα της Αθηένου, να μαθαίνουν πού βρίσκονται και πληροφορίες για το καθένα κλπ.

Η τελετή εγκαινίων άρχισε με  αγιασμό που τελέστηκε από το Ιερατείο του Δήμου και ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη της πινακίδας του έργου και δεξίωση.

Από τον Δήμο Αθηένου
13 Φεβρουαρίου 2023