Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου κ. Κώστα Καδή, υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο Υπουργείων και τη σύζυγο του Έλληνα Υπουργού, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. επίσκεψη στον ακριτικό Δήμο της Αθηένου, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς.

Όλη η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου και ο Δήμαρχος ενημέρωσε μεταξύ άλλων για την κατάσταση της Αθηένου σε σχέση με την κατοχή από τα Τούρκικα στρατεύματα, το πρόβλημα με την κλειστή δίοδο Πυροΐου και τη μεγάλη ανάγκη διάνοιξή της, τα πολλά Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία μετέχει ο Δήμος και όπου συμμετέχουν και Ελληνικές πόλεις και άλλοι φορείς, καθώς και τα πολλά στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθηένου που έχουν εγγραφεί στον Εθνικό Κατάλογο της Ουνέσκο. Επίσης αναφέρθηκε στη μεγάλη εργατικότητα των Αθηενιτών, που παρά τα πολλά προβλήματα συνεχίζουν να δημιουργούν δίπλα από τη γραμμή κατοχής.

Η έφορος του Μουσείου κ. Νόνη Παπουή παρουσίασε τις τρεις συλλογές του Μουσείου, την Αρχαιολογική, την Εκκλησιαστική και την Εθνογραφική, με αναφορές στην αρχαιότητες της περιοχής, τον μοναχό Καλλίνικο Σταυροβουνιώτη και πολλά άλλα.

Ο Δήμαρχος Αθηένου ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας για την όλο σημασία επίσκεψή του, που δίνει τα δικά της θετικά μηνύματα στους ακρίτες Αθηενίτες. Επίσης ευχαρίστησε τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου κ. Κώστα Καδή για τη διευθέτηση της επίσκεψης και τη συμπαράστασή του στην ακριτική Αθηένου.

Ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε ότι έμεινε εντυπωσιασμένος με αυτά που είδε, συνεχάρη τον Δήμαρχο για όλες τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος και τόνισε ότι η Ελλάδα στέκεται δίπλα στον λαό της Κύπρου στη διεκδίκηση των δικαίων του.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν και αντιπροσωπεία από τον Δήμο Aljustrel της Πορτογαλίας, η οποία επισκέπτεται την Αθηένου για ενημέρωση για την Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού του Δήμου Αθηένου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Πόλεις Εθελοντισμού+». Αυτοί είναι ο Δήμαρχος Carlos Teles, ο πρώην Δήμαρχος και νυν βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων της

Πορτογαλίας κ. Nelson Brito και ο συνεργάτης τους στον Δήμο Aljustrel Marcos Aguiar. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Aljustrel, ενόψει της συνάντησης, προσέφερε δώρα προς τους δύο Υπουργούς.