Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive στον Δήμο Αθηένου

Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην 4η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε  στην Κύπρο από τις 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2018 από τον Κυπριακό Οργανισμό αθλητισμού ως Συντονιστικό Φορέα.

Στην Αθηένου, που είχε εγκριθεί ως Αθλητικό Χωριό (Sport Village) πραγματοποιήθηκαν  έντεκα  αθλητικές δραστηριότητες, σε συνεργασία με τοπικούς αθλητικούς φορείς,  σωματεία, σχολές χορού και πολιτιστικούς ομίλους, ιδιωτικά γυμναστήρια και άλλους. Αξιοσημείωτη ήταν η  συμμετοχή και το ενδιαφέρον της κοινωνίας των πολιτών από παιδιά δημοτικού μέχρι και άτομα τρίτης ηλικίας. Στόχος ήταν να ενθαρρυνθούν όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες, να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά!

Η επίσημη έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2018 πραγματοποιήθηκε  στις 23 Σεπτεμβρίου σε εξέδρα η οποία στήθηκε σε δημόσιο χώρο. Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσημο χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Αθηένου κύριο Κυριάκο Καρεκλά, ο οποίος και κήρυξε την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στην Αθηένου. Ακολούθησαν εντυπωσιακές χορευτικές παραστάσεις, οι οποίες συνεπήραν το κοινό με ρυθμούς ζούμπας, λάτιν, χιπ χοπ, αλλά και συρτάκι και καλαματιανό! Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στη Σχολή Χορού Revolution Dance, στον Δημοτικό Πολιτιστικό Όμιλο και στον Πολιτιστικό Όμιλο Μάλλουρα.

Η ποδηλασία, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες παιδιά, αλλά και ενήλικες, έδωσε την αρχή στις δραστηριότητες και συνάμα απόλαυσης μιας όμορφης φυσικής διαδρομής προς τον Αρχαιολογικό  Χώρο Μάλλουρα.

Η διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ παλαιμάχων και νεαρών ποδοσφαιριστών έδωσε μηνύματα δια βίου υγιούς απασχόλησης.

Στις 24/9 διοργανώθηκε η δράση «Γυμναστική για άτομα Τρίτης Ηλικίας». η οποία έλαβε χώρα στην Κλεάνθειο Δημοτική Στέγη Ενηλίκων. Συγκινητική η προσπάθεια συμμετοχής στη δράση, με τα αποτελέσματα να είναι απόλυτα ικανοποιητικά. Η καθοδήγηση και η βοήθεια του γυμναστή  Αντώνη Κυριάκου ήταν καθοριστική. Η δράση θεσμοθετήθηκε και η γυμναστική σε άτομα τρίτης ηλικίας θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε τουρνουά τένις στα Ανοικτά Γήπεδα Αθλοπαιδιών του Δήμου Αθηένου, υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας Αλέκας Κωνσταντινίδου. Η δράση αγκαλιάστηκε κυρίως από παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία να μάθουν βασικούς κανόνες του αθλήματος και να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους με τις ρακέτες!

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Δήμος Αθηένου σε συνεργασία  με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, διοργάνωσε  Τουρνουά Καλαθόσφαιρας 3×3. Η δράση αυτή πρόσφερε θέαμα σε όσους παρακολούθησαν τους αγώνες, αλλά κέρδισε εντυπώσεις και ενδιαφέρον  κυρίως από όσους έλαβαν μέρος.

Επίσης την ίδια μέρα, σε συνεργασία με το Ιδιωτικό Γυμναστήριο Chrysis Fitness Center, o Δήμος Αθηένου διοργάνωσε συνάντηση για όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούσαν να γνωρίσουν την αερόβια γυμναστική. Οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν μέρος σε ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής και δοκίμασαν άσκηση με μουσικούς ρυθμούς, υπό την καθοδήγηση και τις συμβουλές της έμπειρης Έλενας  Τόφα,  από τη Σχολή Χορού Passion Dance.

Στις 28/9 έγιναν τρεις διαδρομές ανώμαλου δρόμου και πεζοπορίας . Παρέα με το ηλιοβασίλεμα, σε μια διαδρομή πέρα για πέρα φυσική, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν διαδρομή 1,5 χλμ, 2 χλμ και 5 χλμ. Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον γυμναστή κύριο Κώστα Μαυραγάνη και την Επιθεωρήτρια Γυμναστικής του Υπουργείου Παιδείας κυρία Ελευθερία Χατζηστεφάνου για την εθελοντική και ουσιαστική τους συμβολή στην επιτυχία της δράσης αυτής.

Στις 29/9, στην Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών Τάσσος Παπαδόπουλος, πραγματοποιήθηκε η δράση της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στο άθλημα, σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Ο Δήμαρχος με την προσωπική του συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του BeActive στην Αθηένου, ενίσχυσε τα μηνύματα του BeActive, μεταφέροντας στον κόσμο την ανάγκη ένταξης της άσκησης στην καθημερινότητα.

Την ίδια μέρα, στο καταπράσινο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, οι μικροί μας φίλοι, με πολλή ενθουσιασμό και ενέργεια, απόλαυσαν τη δράση του Survivor! Η πολυαγαπημένη δράση  έφερε τα παιδιά στον “στίβο μάχης” και αγωνίστηκαν με χαρά, δράση και διασκέδαση.

Η αυλαία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στην Αθηένου έπεσε στις 30/9, με τη διοργάνωση του Τουρνουά Φούτσαλ, στην Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών Τάσσος Παπαδόπουλος,  με τη συνεργασία του νεοσύστατου Σωματείου Athienou A.C. Οι φίλοι του αθλήματος έλαβαν μέρος με ενθουσιασμό, αποδεικνύοντας την αξία της  αθλητοπρέπειας και του υγιούς  αθλητικού πνεύματος,  τονίζοντας παράλληλα την αγάπη τους για το άθλημα και προσελκύοντας και άλλους στον χώρο.

Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί και συγχαίρει τον Κυπριακό Οργανισμού Αθλητισμού, ο οποίος ήταν ο Εθνικός Συντονιστής της 4ης  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, αλλά και όλους τους φορείς που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηένου. Ο αθλητισμός και η φυσική δραστηριότητα συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία,  αλλά και στην υγεία. Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι από τα οφέλη της συμμετοχής μας στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό και ας κάνουμε βίωμά μας το σλόγκαν «Να είμαστε ενεργοί – # BeActive».

 

 

 

 

 

 

 

 

Για επιπρόσθετο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.