Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΓΙΑ 5Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΕΝΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ  ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ  ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΤΟΥ

Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην υποβολή προτάσεων για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου 2021. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης Υποψήφιων Έργων από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, που έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Κλέλιας Βασιλείου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων, ο Δήμος Αθηένου βραβεύτηκε με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για τα έργα: (α) «Ανακατασκευή παιδικής χαράς σε Δημοτικό Πάρκο και δημιουργία ανεμόμυλου» στην κατηγορία «Αειφόρος Ενεργειακή Κατανάλωση» και (β)  «Διαμόρφωση και βελτίωση χώρων πρασίνου “γειτονιάς”» στην κατηγορία «Πράσινες Περιοχές – Αστική Βιοποικιλότητα» για τη χρονιά 2021.

Με τη βράβευση αυτή ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει να βρίσκεται στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) για 5η συνεχή χρονιά.

Η απονομή των Πράσινων Σημαιών πραγματοποιήθηκε σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 6.30 μ.μ. Η επίδοση των δύο Πράσινων Σημαιών και ειδικών πλακετών προς τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά έγινε από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.  Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παστού και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δέσποινα Παστού και κ. Ανδρέας Χατζηκυπριανού.

Τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν είναι αντιπροσωπευτικά τόσο της πράσινης κουλτούρας που προωθεί ο Δήμος Αθηένου, όσο και των συνεχιζόμενων προσπαθειών που  καταβάλλονται για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη πράσινης ενέργειας και κουλτούρας, καλλιέργεια περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποιημένης συνείδησης και αναβαθμισμένης εξυπηρέτησης των δημοτών.

Ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του σε όλους τους τομείς.

Από τον Δήμο Αθηένου                                               25 Ιανουαρίου 2023