Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ IN NEET

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί στην Αθηένου, από τις 23 έως τις 25 Μαΐου, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου, η 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «IN NEET». Το Πρόγραμμα εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (EUROPE FOR CITIZENS)» και ο Δήμος Αθηένου μετέχει ως εταίρος, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Αλίμου, Ελλάδας.

Ο Δήμος Αθηένου θα φιλοξενήσει 21 συμμετέχοντες από 7 συνολικά χώρες και οργανισμούς, ήτοι τον Δήμο  Αλίμου και τους φορείς Youth Centre Velenje culture and education της πόλης Velenje της Σλοβενίας, Ayuntamiento de Santa Pola της πόλης Santa Pola της Ισπανίας, Associazione 2050 της πόλης Portogruaro της Ιταλίας, Asociatia se Poate της πόλης Chiajna της Ρουμανίας, Dica Onlus της πόλης Pisa της Ιταλίας και Association Euni Partners της πόλης Blagoevgrad της Βουλγαρίας.

Το IN NEET εστιάζει στους νέους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, είναι εκτός εργασίας και εκπαίδευσης και διερευνά πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να τους δώσει δυνατότητες αλλαγής, διεκδικώντας όλες τις ευκαιρίες τους για μάθηση, μελέτη, εργασία, κινητικότητα κλπ.

Η προγραμματισμένη τριήμερη συνάντηση των εταίρων θα έχει πλούσια και ποικίλη ημερήσια διάταξη η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρουσιάσεις από τους εταίρους, ενημερωτικές επισκέψεις στα προγράμματα του ΣΚΕ Αθηένου, την παρασκευή χαλουμιού από εθελόντριες στην παραδοσιακή κατοικία Καλλίνικου Μοναχού, συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης με κεντρικό θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό των νέων και την αντιμετώπισή του, καθώς και ανοικτές συζητήσεις σε σχέση με τις διαδικασίες χάραξης πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο του Δήμου Αθηένου, να γευτούν την κυπριακή κουζίνα και να ενημερωθούν για την ημικατοχή και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου της Αθηένου.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €148.680 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 13.00, στα πλαίσια του Προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Δημάρχου εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Αθηένου κ. Κυριάκου Καρεκλά με τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδυλη, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και θα μελετηθούν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας των δύο Δήμων.

 

Από τον Δήμο Αθηένου                                                                                            20  Μαΐου 2022