Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 4Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πραγματοποίηση της 4ης Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, του άξονα «Δίκτυα Πόλεων». 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 5 και 6 Μαΐου 2022 η 4η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, του άξονα «Δίκτυα Πόλεων». Στη συνάντηση συμμετείχαν, με επικεφαλείς της αποστολής τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Παύλο Σπύρου και κ. Αντώνη Τουλούπη, 10 εκπρόσωποι του Δήμου Αθηένου που είναι ο Επικεφαλής Εταίρος, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων Smolyan της Βουλγαρίας, Cinisello Balsamo της Λομβαρδίας – Ιταλίας και Santa Maria Da Feira της Πορτογαλίας και εκπρόσωποι του Οργανισμού «Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων» Αθήνας – Ελλάδας.

Το πρόγραμμα AGORA έχει σαν κεντρικό του άξονα τον ανοικτό διάλογο σε δημόσιο χώρο, μέσω της πειραματικής μεθόδου διαλόγου και συμμετοχής, όπως στην Αρχαία Αθήνα. Παράλληλα, προωθεί την αντίληψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών. Βοηθά τους συμμετέχοντες, διευκολύνοντας το συναισθηματικό τμήμα της γνώσης, ενώ ενδυναμώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιπρόσθετα, δημιουργεί δεξιότητες επικοινωνίας και συζήτησης μέσα στην ομάδα και προωθεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου επικοινωνίας από κοινωνιολογικής απόψεως.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €143.640 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η διήμερη συνάντηση των εταίρων στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό «Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων»  Αθήνας, είχε πλούσια και ποικίλη Ημερήσια Διάταξη, με εκδήλωση Δομημένου Διαλόγου με παρουσιάσεις και συζητήσεις σε σχέση με τις προκλήσεις και ευκαιρίες για τους νέους της Ευρώπης, χτίζοντας την ταυτότητα του Ευρωπαίου πολίτη, συζητήσεις σε σχέση με τη συμμετοχή των νέων στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, προσομοίωση ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Αξιολόγηση των νέων ευκαιριών, Απειλών και Κινδύνων για το Περιβάλλον», καθώς και συνέχιση της συζήτησης για διαμόρφωση Διακήρυξης του Προγράμματος σε σχέση με την Ευρώπη και τον Ευρωσκεπτικισμό, που θα παρουσιασθεί σε Ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον προσεχή Ιούλιο. Ο Δήμος Αθηένου  επέμεινε στη θέση του, ότι το θέμα της Τουρκικής Εισβολής και της εισβολής της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται στη διακήρυξη, γιατί είναι ένα πρόβλημα που, δυστυχώς, συνεχίζει να υπάρχει και πρέπει συνεχώς να υπενθυμίζεται σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Μετά από αρκετή συζήτηση, αποφασίστηκε όπως το θέμα τα θέματα αυτά αναφέρονται στη διακήρυξη που θα ετοιμαστεί.

Στις 5 Μαΐου το απόγευμα παρέστη και ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, που μίλησε στην εκδήλωση Δομημένου Διαλόγου με θέμα «2022: Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας. Προκλήσεις και ευκαιρίες για τους νέους της Ευρώπης, χτίζοντας την ταυτότητα του Ευρωπαίου Πολίτη», ενώπιον 130 συμμετεχόντων (νέων, αιρετών, Δημάρχων και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από 5 Κράτη Μέλη της ΕΕ) με θέμα «Προτεραιότητες, στόχοι και δράσεις του έργου AGORA». Στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στις προτεραιότητες και στους στόχους του προγράμματος AGORA, ανέφερε ότι «Εμείς στην Κύπρο πιστεύουμε ότι παρ’ όλον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετώπισε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 και τώρα στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη όπως αντιμετώπισε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρώπη είναι η μεγάλη κοινή μας «χώρα», θα πρέπει να εξαλείψουμε τον Ευρωσκεπτικισμό, να μείνουμε δίπλα της και να την κάνουμε ισχυρότερη για το κοινό μας όφελος».

Στο τέλος ορίστηκε η 5η συνάντηση που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου 2022. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η 6η και τελευταία συνάντηση του Προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθηένου στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου του 2022.

Από τον Δήμο Αθηένου                                                         10 Μαΐου 2022