Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΚΚΟΥΜΙ

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία εκδήλωση με θέμα «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία: Το μέλλον της Παράδοσης». Σ’ αυτή μίλησαν για το θέμα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ και διευθύντρια της Λεβέντειου Πινακοθήκης κ. Λουκία Χατζηγαβριήλ Λοΐζου και η κ. Ιωάννα Παπαντωνίου, Διευθύντρια του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

Στο τέλος παρουσιάσθηκαν τα 7 στοιχεία Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που εγγράφηκαν στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2018 και δόθηκαν διπλώματα στους εκπροσώπους των επιτυχόντων. Ανάμεσα στα 7 στοιχεία που εγκρίθηκαν το 2018 προέχουσα θέση έχει το Λοκκούμι της Αθηένου.

Εκ μέρους του Δήμου Αθηένου και του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Κυριάκος Καρεκλάς, η Έφορος του Μουσείου κ. Νόνη Παπουή Παπασιάντη και η Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάρω Παπουή.

Παραλαμβάνοντας το δίπλωμα ο Δήμαρχος και αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για την έγκριση της αίτησης και την εγγραφή του στοιχείου, ανέφερε ότι ο Δήμος δίνει μεγάλη σημασία στη διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Αθηένου στις επόμενες γενιές, γι΄ αυτό με αιτήσεις του έχουν ήδη εγγραφεί 4 στοιχεία Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τον Δήμο, που είναι το αθηενίτικο κέντημα – η αθηενίτικη ολόπλουμη δαντέλλα, η παράδοση της αρτοποιίας – το ψωμί της Αθηένου, οι εκδηλώσεις για την πανήγυρη του πολιούχου Αγίου Φωκά και τώρα το λοκκούμι του γάμου. Επίσης για το 2019 έχει προ εγκριθεί το οφτό της Αθηένου, το παραδοσιακό οφτό της Κύπρου. Λόγω των πολλών στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς που υπάρχουν στην Αθηένου, ο Δήμος προγραμματίζει να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια για έγκριση και εγγραφή στον Εθνικό Κατάλογο και πολλών άλλων στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.