Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Δελτίο Τύπου για YOUROPE

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 11 και 12 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Αθηένου η 3η Διεθνής Συνάντηση όλων των εταίρων του Προγράμματος YOUROPE, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Europe for Citizens» («Η Ευρώπη για τους Πολίτες»). Στόχος του προγράμματος είναι η συνένωση δρόμων για καλύτερη αντίληψη των νέων για την Ευρώπη και την εξάλειψη του Ευρωσκεπτικισμού.

Στη συνάντηση θα παραστούν, εκτός από τον Δήμο Αθηένου, που θα φιλοξενήσει τη συνάντηση, εκπρόσωποι από άλλες 7 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Πρόγραμμα και που είναι οι ακόλουθες:

Άλτεα – Ισπανία (επικεφαλής εταίρος), Βαρσοβία – Πολωνία, Λουμπλιάνα – Σλοβενία, Ελασσώνα – Ελλάδα, Σόφια – Βουλγαρία, Νότο – Σικελία – Ιταλία και Βρυξέλλες – Βέλγιο.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης οι συμμετέχοντες θα παρακαθήσουν σε συνάντηση σε στρογγυλό τραπέζι – παιχνίδι – δημιουργικό εργαστήριο, με θέμα “Τι κάνει η ΕΕ;”. Οι εμπειρογνώμονες και οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για την εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Επίσης, θα παίξουν το κυνήγι του Scavenger “Πού είναι η ΕΕ;”, όπου θα χωρισθούν σε ομάδες και θα κληθούν να βρουν τη σημαία της ΕΕ σε κτίρια του Δήμου που φτιάχτηκαν με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και με  στόχο να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της χρηματοδότησης της ΕΕ στις τοπικές πρωτοβουλίες.

Επίσης θα παρακαθήσουν σε Δημιουργικό Εργαστήρι (Creative Lab) “Οι ευχές μου”, όπου θα ενθαρρύνονται να εκφράσουν ελεύθερα τις επιθυμίες τους σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω instagram.

Στη Συνάντηση προσκλήθηκε και θα κάνει παρουσίαση ο Επικεφαλής του Γραφείου στην Κύπρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ανδρέας Κεττής, με θέμα «Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές 23-26 Μαΐου 2019 και το διακύβευμά τους για το μέλλον της Ευρώπης» (The European Elections of 23-26 May 2019 and their importance for the Future of Europe). Επίσης, θα γίνει παρουσίαση από μαθητές του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συμμετοχή στην εκστρατεία «αυτή τη φορά ψηφίζω», με στόχο να πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΕ, μαζί με δύο τραγούδια από τους μαθητές.

Σε παρέμβασή του ο Δόκτωρ Κοινωνιολογίας Μάικλ Άντζιελο Αναστασίου θα μιλήσει με θέμα «Προκλήσεις της ΕΕ».

Η Διεθνής Συνάντηση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Πολυκέντρου Νεότητας Αθηένου και του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου.

Όλοι οι συμμετέχοντες από το εξωτερικό θα διαμένουν στην Αθηένου, σε αγροτουριστικά καταλύματα που έχουν δημιουργηθεί στον Δήμο, ενώ θα φιλοξενηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους από τον Δήμο Αθηένου.

Οι δράσεις του Προγράμματος καλύπτονται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.