Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Μεταφορά Συνάντησης στο Παρίσι

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς αναχωρεί στις 12 Νοεμβρίου 2019 για το Παρίσι, όπου από τις 13 ως τις 14 Νοεμβρίου 2019 θα γίνει συνάντηση των εκπροσώπων των 23 πόλεων της Ευρώπης που εγκρίθηκαν και υλοποιούν τα Δίκτυα Μεταφοράς Καλών Πρακτικών του Προγράμματος URBACT. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν ένας εκπρόσωπος από κάθε πόλη που εγκρίθηκε, ένας υπεύθυνος δημοσιότητας των ενεργειών κάθε δικτύου, καθώς και ο Ειδικός Εμπειρογνώμονας του κάθε Δικτύου Μεταφοράς. Έτσι για την Αθηένου θα παρευρεθούν, εκτός του Δημάρχου, η κ. Σταυρούλα Γεωργίου, υπεύθυνη δημοσιότητας και η κ. Maria Joao Filgueiras Rauch από την Πορτογαλία, Ειδικός Εμπειρογνώμονας του Δικτύου. Όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από τη Γραμματεία του προγράμματος URBACT.

Ως γνωστόν ο Δήμος Αθηένου εγκρίθηκε και υλοποιεί ως Επικεφαλής Εταίρος την Πρόταση «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό, που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Οι πόλεις αυτές, που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι, είναι:

Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 600.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, απ’ ευθείας από το URBACT, χρηματοδοτείται το κόστος της Ειδικού Εμπειρογνώμονα του Δικτύου, η οποία βοηθά στη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες 7 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο.

Η συνάντηση στο Παρίσι πραγματοποιείται στο μέσο της υλοποίησης των Δικτύων Μεταφοράς και σ’ αυτή θα αναλυθεί η μέχρι τώρα επίτευξη του στόχου της μεταφοράς των Καλών Πρακτικών και θα δοθούν στους συμμετέχοντες κατευθυντήριες οδηγίες από τη Γραμματεία του Προγράμματος URBACT για τα επόμενα στάδια και τη διαδικασία ολοκλήρωσης της μεταφοράς μέχρι τη λήξη του Προγράμματος τον Δεκέμβριο του 2020.