Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΙΣΤΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ «ΕΠΙΤΥΜΒΙΑΣ ΣΤΗΛΗΣ» ΠΟΥ ΚΛΑΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΓΟΛΓΩΝ – ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΝΙΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Δήμος Αθηένου με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει την ολοκλήρωση των διαδικασιών κατασκευής πιστού αντίγραφου «επιτύμβιας στήλης», η οποία χρονολογείται τον 5ο αιώνα π.Χ. και ανασκάφηκε το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα στην αρχαιολογική τοποθεσία Γόλγοι, από τον Αμερικανό Πρόξενο στην Κύπρο Luigi Palma di Cesnola. Έκτοτε εκθέτεται μόνιμα, μαζί με χιλιάδες άλλες αρχαιότητες που κλάπηκαν από τους Γόλγους και άλλα μέρη της Κύπρου, στο Μητροπολιτικό Μουσείο στη Νέα Υόρκη.

Μετά από πολλές προσπάθειες του Δήμου Αθηένου, του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου και της Αρχαιολογικής Αποστολής Αθηένου με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Δρ Μιχάλη Τουμάζου, ο Δήμος Αθηένου κατάφερε να εξασφαλίσει από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης την τρισδιάστατη σάρωση του αρχαιολογικού ευρήματος. Στη συνέχεια, ανέθεσε στο «Κυπριακό Ινστιτούτο» την κατασκευή του πιστού αντίγραφου, που μόλις ολοκληρώθηκε και τοποθετήθηκε ήδη στο Μουσείο.

Πάνω στο κιονόκρανο της στήλης είναι χαραγμένες δύο αντικρυστές σφίγγες. Το 1989 ο Δήμος Αθηένου υιοθέτησε τις σφίγγες ως έμβλημα του Δήμου, καθώς οι Γόλγοι, τοποθεσία η οποία τελεί υπό παράνομη τουρκική κατοχή από το 1974,  βρίσκεται στην Αθηένου.

Να σημειωθεί ότι η στήλη είναι το δεύτερο πιστό αντίγραφο που κατασκευάζεται με την ίδια διαδικασία. Και τα δύο εντυπωσιακά εκθέματα εκθέτονται πλέον μόνιμα στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.

Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της προσπάθειας. Τον κύριο χορηγό, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, καθώς και την Παγκύπρια Οργάνωση Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ) Δημόσια Λτδ, την εταιρεία «Αδελφοί Πάντζιαρου Λτδ» και την «N.C. EZOOTECHNICA» στη Βιομηχανική Περιοχή Αθηένου για τις σημαντικές τους χορηγίες. Η συνεισφορά τους ήταν πολύτιμη για την ολοκλήρωση της δράσης. Ευχαριστεί επίσης όλους όσους εργάστηκαν για τη δημιουργία των δύο πιστών αντίγραφων, τα οποία φωτίζουν τη μακραίωνη και πλούσια ιστορία της Αθηένου.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΕΝΟΥ                                           20 Μαρτίου 2023