Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Δελτίο τύπου: Πραγματοποίηση της Εναρκτήριας Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe ”, στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, του άξονα «Δίκτυα Πόλεων».

Στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2021, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS.

Ο Δήμος Αθηένου, ως επικεφαλής εταίρος, φιλοξένησε 30 συμμετέχοντες από 4 συνολικά χώρες που μετέχουν ως εταίροι και συγκεκριμένα από τους Δήμους  Smolyan της Βουλγαρίας, Cinicello Balsamo της Λομβαρδίας – Ιταλίας, Santa Maria Da Feira της Πορτογαλίας και τον Οργανισμό «Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων» Αθήνας – Ελλάδας.

Το πρόγραμμα AGORA έχει σαν κεντρικό του άξονα τον ανοικτό διάλογο σε δημόσιο χώρο, μέσω της πειραματικής μεθόδου διαλόγου και συμμετοχής, όπως στην Αρχαία Αθήνα. Παράλληλα, προωθεί την αντίληψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών. Βοηθά τους συμμετέχοντες, διευκολύνοντας το συναισθηματικό τμήμα της γνώσης, ενώ ενδυναμώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιπρόσθετα, δημιουργεί δεξιότητες επικοινωνίας και συζήτησης μέσα στην ομάδα και προωθεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου επικοινωνίας από κοινωνιολογικής απόψεως.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €143.640 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Στη διήμερη συνάντηση των εταίρων, που είχε πλούσια και ποικίλη Ημερήσια Διάταξη, έγινε δημοσιογραφική διάσκεψη για το Πρόγραμμα από τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά, ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Αθανάσιο, Εκπρόσωπο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, παρουσιάσεις των συμμετεχόντων από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ομιλία από τον Δρ Μαϊκλάντζελο Αναστασίου με ενδιαφέρουσα θεματολογία, διαδραστικά παιχνίδια γνώσης και αλληλεπίδρασης και συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης για την προαγωγή του ανοικτού διαλόγου, αφού αυτό αποτελεί το βασικό στοιχείο του προγράμματος. Επίσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον πλούσιο σε ιστορία και πολιτισμό Δήμο της Αθηένου, να επισκεφτούν τα κτίρια που αναπαλαιώθηκαν στον Δήμο με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, να γευτούν την πλούσια Αθηενίτικη κουζίνα και επίσης να ενημερωθούν για την ημικατοχή και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου της Αθηένου.

Όλοι οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Δήμο Αθηένου και εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την υποδοχή και τη φιλοξενία που έτυχαν από τον Δήμαρχο και την ομάδα του Δήμου Αθηένου, στην οποία συμμετείχαν και πολλοί νεαροί του Δήμου.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις του Προγράμματος στη Βουλγαρία, στην Ιταλία, στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, ενώ η τελική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην Αθηένου στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2022.