Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ+» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 10 και 11 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο στην Αθηένου η Τελική Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού+» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αθηένου ως Επικεφαλής Εταίρος. Η Συνάντηση αυτή ήταν η τελευταία διακρατική συνάντηση των εργασιών του Δικτύου, το οποίο είχε διάρκεια 18 μηνών και αποτέλεσε συνέχεια των εργασιών του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» που ολοκλήρωσε τις δράσεις του τον Ιούνιο του 2021.

Οι εταίροι του Δικτύου είναι οι πόλεις: Αθηένου της Κύπρου (Επικεφαλής Εταίρος), Αγιά της Ελλάδας, Aljustrel της Πορτογαλίας, Banska Stiavnica της Σλοβακίας και Vilani-Rezekne της Λετονίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με ποσό €550.000. 20 εκπρόσωποι όλων των εταίρων από το εξωτερικό παρευρέθηκαν στη συνάντηση, μαζί με αρκετούς εκπροσώπους του Δήμου Αθηένου, ενώ παρέστησαν η επικεφαλής των Δικτύων Μεταφοράς URBACT στη Γραμματεία του Προγράμματος στο Παρίσι κ. Adele Bucella, η Ειδικός Εμπειρογνώμονας του Δικτύου κ. Maria Joao από την Πορτογαλία και ειδικός adhoc εμπειρογνώμονας για θέματα εταιριών, ο κ. Luis Roberto, από την Πορτογαλία.

Αρχίζοντας η συνάντηση, χαιρέτισε και καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα και τις ιδιαιτερότητες της Αθηένου, στην Τουρκική κατοχή μεγάλου μέρους του Δήμου, αλλά και στην εξαιρετική Αθηενίτικη φιλοξενία, την οποία όπως ανέφερε θα απολάμβαναν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Κύριο άξονα της συνάντησης αποτέλεσαν οι παρουσιάσεις των εταίρων για το τι πέτυχαν στον άξονα των εταιριών, της συνέχισης και διάχυσης των αποτελεσμάτων και τον οδικό χάρτη για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον εθελοντισμό στην περιοχή τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγιναν δύο επισκέψεις στα εθελοντικά Προγράμματα του ΣΚΕ Αθηένου. Στις 10 Νοεμβρίου στην Κλεάνθειο Κοινοτική Στέγη ηλικιωμένων, όπου μαθητές του Γυμνασίου Αθηένου φύτεψαν, μαζί με ηλικιωμένους που διαμένουν στη Στέγη, έναν ειδικά διαμορφωμένο λαχανόκηπο σε μια εξαιρετική γιορτή και δράση μεταξύ γενεών. Στις 11 Νοεμβρίου, στον Κοινοτικό Παιδοβρεφοκομικό Σταθμό, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κύκλος Α’ φύτεψαν μαζί με παιδιά του Σταθμού λουλούδια σε ειδικές ανθοδόχες. Τα οφέλη από τις φυτεύσεις αυτές, τόσο στη δημιουργία πρασίνου, όσο και στις επαφές μεταξύ γενεών και όχι μόνον, ήταν πολύ μεγάλα. Όλοι οι συμμετέχοντες εντυπωσιάσθηκαν και εκφράσθηκαν με τα κολακευτικότερα λόγια για αυτές τις δράσεις, που κάποιοι πρώτοι φορά έβλεπαν.

Η επικεφαλής των Δικτύων Μεταφοράς URBACT στη Γραμματεία του Προγράμματος στο Παρίσι κ. Adele Bucella παρουσίασε το πρόγραμμα URBACT IV της νέας προγραμματικής περιόδου και κάλεσε τους εταίρους του Δικτύου να προετοιμασθούν για υποβολή κατάλληλων προτάσεων.

Στο τέλος έγινε συζήτηση για τη διάχυση των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν από το Δίκτυο, καθώς και συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου, όπου συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των Τοπικών Ομάδων κάθε εταίρου, καθώς και τα επόμενα βήματα, ενόψει της ολοκλήρωσης σύντομα των εργασιών του Δικτύου. Επίσης συζητήθηκαν θέματα για πιθανή υποβολή προτάσεων με τη συμμετοχή των εταίρων στη νέα προγραμματική περίοδο.

Όλοι οι συμμετέχοντες αναχώρησαν από την Κύπρο, εκφράζοντας τα καλύτερα λόγια και τις ευχαριστίες τους για την εξαιρετική φιλοξενία που έτυχαν και την άρτια διοργάνωση της διακρατικής συνάντησης από τον Δήμο Αθηένου.