Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ+» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT

Επέστρεψε στην Κύπρο η ομάδα του Δήμου Αθηένου που με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κυριάκο Καρεκλά παρέστη στην 4η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού+», του Προγράμματος URBACT, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Vilani-Rezekne της Λετονίας, από την Τετάρτη ως την Παρασκευή 27-29 Ιουλίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από όλες τις συμμετέχουσες πόλεις του Δικτύου. 4 από τον Δήμο Αθηένου (Επικεφαλής Εταίρος), 5 από την Αγιά της Ελλάδας, 4 από την Banska Stiavnica της Σλοβακίας, 2 από την πόλη Aljustrel της Πορτογαλίας και αρκετά άτομα από τη φιλοξενούσα πόλη Vilani-Rezekne της Λετονίας. Επίσης παρευρέθηκαν  η ειδική εμπειρογνώμονας που χρηματοδοτείται απ’ ευθείας από το Πρόγραμμα κ. Maria Joao Filgueiras Rauch και εκπρόσωπος της πόλης Άλτεα της Ισπανίας, που ήταν εταίρος στο προηγούμενο Δίκτυο «Πόλεις Εθελοντισμού».

Η συνάντηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού καλύφθηκαν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί. Αυτή άρχισε με καλωσόρισμα και χαιρετισμό από την Αντιδήμαρχο της φιλοξενούσας πόλης Vilani-Rezekne της Λετονίας. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ως ο Δήμαρχος του επικεφαλής εταίρου, καλωσόρισε όλους με τη σειρά του και αναφέρθηκε στους στόχους της συνάντησης και του Δικτύου, δίνοντας δώρα του Δήμου Αθηένου στην Αντιδήμαρχο και ευχαριστώντας για τη φιλοξενία.

Στη συνέχεια έγινε ανασκόπηση της μέχρι σήμερα προόδου μεταφοράς των στοιχείων της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες πόλεις του Δικτύου και επίσκεψη σε διάφορες δραστηριότητες της πόλης που σχετίζονται με τα στοιχεία εθελοντισμού της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου. Η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας αναφέρθηκε σε μεθόδους και εργαλεία για τη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου, ενώ έγιναν επισκέψεις σε διάφορα εθελοντικά προγράμματα της φιλοξενούσας πόλης. Έγιναν συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης μεταξύ των εταίρων για προώθηση της επιτυχούς μεταφοράς του εθελοντισμού της Αθηένου στις άλλες συμμετέχουσες στο Δίκτυο πόλεις, καθώς και βοήθεια προς τη φιλοξενούσα πόλη για να βρει τρόπους μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου σ’ αυτήν.

Διαδικτυακά εκπρόσωπος της πόλης Pregrada της Κροατίας και με φυσική παρουσία ο εκπρόσωπος της πόλης Άλτεα της Ισπανίας εξήγησαν πώς αφομοίωσαν οι πόλεις τους τα διάφορα στοιχεία μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου, στο πρώτο Δίκτυο Μεταφοράς «Πόλεις Εθελοντισμού».

Επίσης ο Δήμος Αθηένου, ως ο επικεφαλής εταίρος, βοήθησε τους άλλους εταίρους στα οικονομικά θέματα του Δικτύου και πώς να τα διαχειριστούν και σε θέματα διάχυσης των αποτελεσμάτων του Προγράμματος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου, όπου καθορίσθηκαν και οι τελικές ημερομηνίες των τελευταίων δύο συναντήσεων που θα ακολουθήσουν μέχρι τη λήξη του Προγράμματος. Η επόμενη συνάντηση ορίσθηκε στην πόλη Αγιά της Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Αυγούστου 2022, ενώ η τελική πανηγυρική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθηένου στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2022, με την παρουσία εκπροσώπου του Προγράμματος URBACT.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο Δήμαρχος Αθηένου έδωσε συνέντευξη σε κανάλι της Λετονίας, όπου αναφέρθηκε στην Αθηένου, την Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού που ανθεί στην πόλη και τις προσπάθειες που έγιναν για έγκριση των δύο Δικτύων Μεταφοράς. Παράλληλα συμβούλευσε πώς θα μπορούσε η τοπική κοινωνία να αφομοιώσει τα στοιχεία του εθελοντισμού της Αθηένου.

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μήνες, θα ολοκληρωθεί τέλος του 2022 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 550.000 ευρώ.

Από τον Δήμο Αθηένου                                                                  31 Ιουλίου 2022