Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Δήμος Αθηένου, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, ανακοινώνει ότι προχώρησε σήμερα η προκήρυξη του Διαγωνισμού για την  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΑΙ  Η ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Το εξαιρετικό αυτό δείγμα αρχιτεκτονικής, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον Δήμο Αθηένου, σε ό,τι αφορά την ιστορική, αρχιτεκτονική, αλλά και πολιτιστική του αξία. Είναι ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό κτίσμα για τα δεδομένα της εποχής του της δεκαετίας του 1950 και είναι έργο του μακαριστού σπουδαίου αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμου Μιχαηλίδη.

Με μεγάλη ικανοποίηση ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει την προκήρυξη του Διαγωνισμού, μια και η μη αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς ταλαιπωρεί την Αθηένου για πολλά χρόνια. Η αποκατάστασή της θα συμβάλει στην ουσιαστική αναζωογόνηση του διατηρητέου κτίσματος, αλλά και στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ προγραμματίζεται, πέραν άλλων δραστηριοτήτων, να  φιλοξενήσει τα ποικιλόμορφα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου.

Το έργο της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς αποτελεί την Α’ Φάση του Έργου, ενώ μέχρι την ολοκλήρωσή του θα προωθηθεί και η κατασκευή της Β’ Φάσης, που θα περιλαμβάνει τη Διαμόρφωση του Περιβάλλοντα Χώρου της Δημοτικής Αγοράς και της Εκκλησίας του Πολιούχου Αγίου της Αθηένου Αγίου Φωκά, ώστε τα δύο έργα να ολοκληρωθούν την ίδια περίοδο.

Το Έργο της Δημοτικής Αγοράς έχει προϋπολογισθεί σε €1.975.000, εκτός Φ.Π.Α. και ο Δήμος Αθηένου θα χρηματοδοτήσει το 20% της συνολικής δαπάνης. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 30/3/2021 και η διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών καθορίστηκε σε 24 μήνες.

Παράλληλα ο Δήμος Αθηένου προώθησε αυτή την περίοδο τη ζήτηση προσφορών για τα πιο κάτω έργα, που έχουν εγκριθεί στα πλαίσια του Καθεστώτος 19.2 – Δράση 19.2.3.2: «Δημόσιες Υποδομές Μικρής Κλίμακας» που υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης LEADER Επαρχιών Λάρνακας- Αμμοχώστου 2014-2020.

α. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΩΝ

Το Έργο αφορά την Ανάπλαση της Πλατείας της Βρύσης και των γύρω δρόμων, η οποία περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης των  υφιστάμενων δρόμων μέχρι και μπροστά από την αναπαλαιωμένη οικοδομή ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΜΕΣΤΑΝΑ και δημιουργία πλατείας περιμετρικά του κτίσματος της υφιστάμενης αρχαίας βρύσης, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστικών εργασιών και υπηρεσιών.

Το Έργο έχει προϋπολογισθεί σε €210.000, εκτός Φ.Π.Α. και ο Δήμος Αθηένου αναμένεται να χρηματοδοτήσει το 16,65% της συνολικής δαπάνης.

Ο Διαγωνισμός προκηρύχθηκε και έχουν ήδη ληφθεί τέσσερις προσφορές που αξιολογούνται. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

β. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ.

Έχουν ζητηθεί δύο προσφορές. Μια για την αναβάθμιση του εξωτερικού φωτισμού του Κωνσταντίνειου Δημοτικού Πάρκου με αλλαγή των φωτιστικών του πάρκου με  φωτιστικά LED, που ήδη λήφθηκαν οι προσφορές και αξιολογούνται, και μια για την Αναβάθμιση του Παιδότοπου του Κωνσταντίνειου Δημοτικού  Πάρκου και Επιδιόρθωση και Συντήρηση του Υφιστάμενου Ανεμόμυλου, που λόγω προβλημάτων που προέκυψαν θα ξαναζητηθεί σύντομα.

Τα δύο έργα έχουν προϋπολογισθεί σε συνολικό ποσό €155.500, εκτός Φ.Π.Α. και ο Δήμος Αθηένου αναμένεται να χρηματοδοτήσει το 16,65% της συνολικής δαπάνης. Η εκτέλεσή τους θα γίνει αμέσως μετά την κατακύρωση των προσφορών.

γ. ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Ι) ΟΙΚΙΑ ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ ΧΑΤΖΗΧΑΡΟΥ ΚΑΙ ΙΙ) ΟΙΚΙΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΚΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Τα δύο έργα αφορούν την αναπαλαίωση των προσόψεων των δύο παραδοσιακών οικοδομών του Χαρίδημου Χατζηχάρου και του Κώστα Ππούρου (Πιτσιρίκκου), ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηένου.

Τα δύο Έργα έχουν προϋπολογισθεί σε συνολικό προϋπολογισμό €44.000, εκτός Φ.Π.Α. και ο Δήμος Αθηένου αναμένεται να χρηματοδοτήσει το 16,65% της συνολικής δαπάνης. Ζητήθηκαν προσφορές χωρίς επιτυχία και μετά από έγκριση ξαναζητήθηκαν προσφορές με Συνοπτικές Διαδικασίες από προεπιλεγμένους εργολάβους. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 26/2/2021 και η διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών καθορίστηκε σε 4 μήνες.