Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΥΡΟΥΤΖΙΝΑΣ

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, στην παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Πέτρου Κολιά, είχε συνάντηση στα γραφεία του Δήμου Αθηένου το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 με τον Δήμαρχο Λουρουτζίνας κ. Χασάν Μπαρμπαρός, ο οποίος συνοδεύετο από άλλα τέσσερα άτομα από τον Δήμο Λουρουτζίνας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και η εξεύρεση τρόπων ώστε να προωθηθεί το κοινό αίτημα για διάνοιξη της διόδου Πυροΐου προς Λευκωσία.

Ο Δήμαρχος Αθηένου αναφέρθηκε στα τεράστια οφέλη που θα έχει τόσο για την Αθηένου όσο και για τη Λουρουτζίνα, αλλά και τις άλλες Τοπικές Αρχές της περιοχής, η διάνοιξη της διόδου, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες για να μην δεχθεί η πλευρά μας τη διάνοιξη άλλου οδοφράγματος, αν σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται και η διάνοιξη της διόδου Πυροΐου. Κάτι που έθεσε και κατά τη συζήτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών. Επίσης ανέφερε ότι η επιθυμία είναι η Λουρουτζίνα να μην αποκλεισθεί, αλλά οι κάτοικοι να μπορούν κι αυτοί εύκολα να διέρχονται από τη δίοδο, που θα κατασκευασθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα προς την Τ/Κ πλευρά ή τον στρατό

Ο Δήμαρχος Λουρουτζίνας ανέφερε ότι η Λουρουτζίνα έχει τα τελευταία χρόνια πολλά προβλήματα, άρχισε να μαραίνεται και δεν πάει άλλο. Θα πρέπει να ανοίξει σύντομα η δίοδος για να δει καλύτερες μέρες. Επίσης ανέφερε ότι ως Δημοτικό Συμβούλιο είχαν συναντήσεις με τον στρατό και τον Τ/Κ ηγέτη κ. Τατάρ και έθεσαν επιτακτικά το θέμα. Ζήτησε τη συνεργασία με τον Δήμο Αθηένου, ώστε από κοινού να θέσουν το θέμα και να επιτευχθεί επί τέλους η διάνοιξη της διόδου.

Μετά από μια φιλική και εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ όλων των παρευρισκομένων, αποφασίσθηκε όπως αφού οι δύο Δήμαρχοι ενημερώσουν σχετικά τα Δημοτικά τους Συμβούλια, συμφωνηθούν τρόποι κοινών ενεργειών προς τους πρέσβεις των Μεγάλων Δυνάμεων, την εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, τους Ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες και άλλες ενέργειες, ώστε να καταστεί δυνατόν να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές στην Κύπρο για άμεση διάνοιξη της διόδου.

Στο τέλος ο Δήμαρχος παρέθεσε γεύμα προς τιμή της αντιπροσωπείας της Λουρουτζίνας, που τον επισκέφθηκε σε τοπικό εστιατόριο.

 

Από τον Δήμο Αθηένου                                                                              15 Μαΐου 2022