Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ – ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Αθηένου διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στις 9 Μαΐου 2022 ημερίδα με θέμα, «Πόλεις Εθελοντισμού +, Κύπρος – Ευρώπη: Ένας δίαυλος ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών», στο πλαίσιο του Δικτύου Μεταφοράς «Πόλεις Εθελοντισμού+», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, του οποίου ο Δήμος ηγείται ως επικεφαλής εταίρος.

Στην ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο, συμμετείχαν ως κύριοι ομιλητές ο Επίτροπος του Πολίτη, δια της εκπροσώπου του κ. Μαρίας Ασπρή και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού κ. Ηλίας Δημητρίου, με πολύ ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές εισηγήσεις με θέμα «Ενεργός Πολίτης και Μέρα τη Ευρώπης» και «Κύπρος και εθελοντισμός», αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, κηρύσσοντας την έναρξη της ημερίδας, τόνισε την εξέχουσα σημασία της αναγνώρισης και βράβευσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου  για τον Εθελοντισμό, ως επίσης και τον καθοριστικό ρόλο των Δικτύων  Μεταφοράς «Πόλεις Εθελοντισμού» και Πόλεις Εθελοντισμού+», μέσα από τα οποία γίνεται μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου σε 11 συνολικά άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Επίσης τόνισε τη σημασία της διαδικτυακής δημοσίευσης Οδηγού Εφαρμογής, ώστε οποιαδήποτε πόλη να μπορεί να μεταφέρει στην πόλη της την Καλή Πρακτική του Δήμου Αθηένου.

Ακολούθησε παρουσίαση, επεξήγηση και ανασκόπηση τόσο της Καλής Πρακτικής, όσο και του Δικτύου Μεταφοράς, από τους κ. Δημήτρη Κουζαπά Συντονιστή της Τοπικής Ομάδας ULBACT και κ. Σταυρούλα Γεωργίου, Υπεύθυνη Διαχείρισης του Προγράμματος.

Η υιοθέτηση του εθελοντισμού ως στάση ζωής και δράσης στην Αθηένου, παρουσιάστηκε μέσα από το πολύπλευρο και πλούσιο έργο των τεσσάρων προγραμμάτων του ΣΚΕ Αθηένου (Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων, Κωνσταντινελένειο Κέντρο Ενηλίκων, Παιδοβρεφοκομικός Σταθμός, Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας)  από την κ. Σταυρούλα  Τσιμούρη, Διευθύντρια του Κωνσταντινελένειου Κέντρου Ενηλίκων Αθηένου.

«Ο εθελοντισμός στην Κύπρο» ήταν ο τίτλος της δεύτερης ενότητας της ημερίδας  μέσα από οποία αναδείχθηκε η τεράστια σημασία του εθελοντισμού για τον τόπο μας, μέσα από τον καθοριστικό ρόλο και δράση του ΠΣΣΕ, σε μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα καθοριστική, όπου οι πρωτόγνωρες συνθήκες αλλά και συνέπειες που έχουμε από την πανδημία του Κορωνοϊού, καθιστούν τον κοινωνικό ρόλο του εθελοντισμού κρίσιμα σημαντικό, ως διαμήνυσε και ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ κ. Ηλίας Δημητρίου στη δική του ομιλία.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από την  ανάγκη να προωθηθούν και να υποβοηθηθούν εκείνες οι διαδικασίες από όλους τους εμπλεκομένους φορείς σε εθνικό επίπεδο, ώστε  η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε σχέση με τον εθελοντισμό να γίνει, όχι μόνο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα σημαδιακή μέρα, την Ημέρα της Ευρώπης, κατά την οποία πανευρωπαϊκά γιορτάζεται η καθιέρωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, των αρχών και των αξιών της συνεργασίας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης, οι οποίες και αναμφίβολα διακρίνονται και μέσα από τον εθελοντισμό. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αθηένου ανέφερε ότι «παρ’ όλον που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετώπισε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 και τώρα στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη όπως αντιμετώπισε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρώπη είναι η μεγάλη κοινή μας «χώρα», θα πρέπει να εξαλείψουμε τον Ευρωσκεπτικισμό, να μείνουμε δίπλα της και να την κάνουμε ισχυρότερη για το κοινό μας όφελος».

  1. Ομιλία Επιτρόπου Πολίτη κ. Παναγιώτη Σεντόνα
  2. Ομιλία Δημάρχου Αθηένου, κ. Κυριάκου Καρεκλά
  3. Ομιλία Προέδρου ΠΣΣΕ, κ. Ηλία Δημητρίου

Από τον Δήμο Αθηένου                                                                  10 Μαΐου 2022