Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΚΛΩΣΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ»

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 και ώρα 7.30μ.μ., σε μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα από τον Δήμο Αθηένου σε κατάμεστη αίθουσα του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου, έγινε παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Κλωστή της Υπομονής», της Σάντης Αντωνίου και της Έλενας Τσιγαρίδου, που συγχρηματοδοτήθηκε από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του  Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τον Δήμο Αθηένου, ενώ τιμήθηκε η κ. Αναστασία Σέα, κύριο πρόσωπο του βιβλίου και πρώτη διδάξασα σε νεότερους το Αθηενίτικο κέντημα, την τέχνη «δαντέλες βενίς» ή «πιττωτές» και αθηενίτικη ολόπλουμη δαντέλα.

Την όλη εκδήλωση συντόνιζε η Έφορος του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου κ. Νόνη Παπουή.

Η τελετή άρχισε με χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά και τον Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παύλο Παρασκευά.

Στη συνέχεια μίλησαν για το βιβλίο, τις καλλιτέχνιδες και την κ. Αναστασία Σέα, ο χαράκτης Χαμπής Τσαγγάρης, η Δρ Κατερίνα Καρατάσου, Αναπλ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Frederick και η Δρ Αναστασία Χατζηγιαννακού, εγγονή της κ. Σέα, ενώ ο κ. Φειδίας Μεστάνας απάγγειλε ποίημα που έγραψε ειδικά για το Αθηενίτικο κέντημα.

Η συγγραφέας του βιβλίου κ. Σάντη Αντωνίου και η εικαστικός κ. Έλενα Τσιγαρίδου μίλησαν για τη θαυμαστή εμπειρία συγγραφής και πλοκής του εξαιρετικού βιβλίου, που εκτύπωσε σε θαυμαστή έκδοση ο εκδοτικός οίκος  «A Bookworm Publication», ενώ στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης αφηγήθηκε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο.

Ο Δήμος Αθηένου έχει πετύχει την εγγραφή του πολιτιστικού στοιχείου «δαντέλες βενίς» ή «πιττωτές» και αθηενίτικη ολόπλουμη δαντέλα, καθώς και άλλων στοιχείων, στον Εθνικό Κατάλογο της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO με τα στοιχεία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επίσης, μέσω των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού εγκρίθηκε η συγχρηματοδότηση δράσεων για προβολή του στοιχείου, μια των οποίων ήταν η συγγραφή του βιβλίου «Η Κλωστή της Υπομονής», για το Αθηενίτικο κέντημα. Πρόκειται για ένα παραμύθι που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, γιατί δημιουργήθηκε με άριστα συστατικά, αξιοποίησε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της Αθηένου, βασίστηκε σε πραγματικούς ανθρώπους και γεγονότα, γράφτηκε από μια χαρισματική και εξαιρετική συγγραφέα, εικονογραφήθηκε από μια πολυτάλαντη εικαστικό και εκδόθηκε από έναν έμπειρο εκδοτικό οίκο.