Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς παρευρέθηκε σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 σε συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, όπου συζητήθηκε το θέμα του νέου Κέντρο Υγείας Αθηένου και της αξιοποίησής του, θέμα που ενέγραψε ο Βουλευτής Λάρνακας του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Χρήστος Ορφανίδης.

Ο Δήμαρχος Αθηένου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια των Αθηενιτών για τη μη σωστή διαχείριση και λειτουργία του Κέντρου που κόστισε στο Κράτος πάνω από  4 εκ. ευρώ εδώ και σχεδόν 2 χρόνια που αποπερατώθηκε και ανέφερε την επιθυμία του Δήμου Αθηένου, των Οργανωμένων Φορέων του Δήμου και των κατοίκων, όπως το Κέντρο τεθεί σε άμεση σωστή λειτουργία, στεγάζοντας διάφορες ειδικότητες γιατρών, ώστε αυτό να καταστεί ένα Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο, από το οποίο θα εξυπηρετούνται οι δημότες, αλλά και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.  Παράλληλα ζήτησε τη λειτουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου, ώστε να σταματήσουν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, σ’  αυτή την ακριτική περιοχή, ενώ αυτός θα μπορεί να εξυπηρετεί και τις κοντινές στον Δήμο Αθηένου περιοχές.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (Ο.Κ.Υπ.Υ.) κ. Χαράλαμπος Χαριλάου εξέφρασε την ανησυχία του Οργανισμού αν θα υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός εξυπηρετούμενων από τις διάφορες ειδικότητες ιατρών, σε περίπτωση λειτουργίας ως το αίτημα του Δήμου.

Μετά από αρκετή συζήτηση και παρεμβάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας της Βουλής και βουλευτών, αποφασίσθηκε όπως το επόμενο διάστημα ο Ο.Κ.Υπ.Υ. ετοιμάσει και διανείμει στην Αθηένου και στις γύρω απ’ αυτή Κοινότητες ερωτηματολόγιο, ώστε να αναφέρουν οι κάτοικοι αν θα χρησιμοποιούν τους ειδικούς ιατρούς, νοουμένου ότι αυτοί θα επισκέπτονται και θα έχουν ιατρείο στο Κέντρο. Αν από την έρευνα διαφανεί ότι θα υπάρχει ικανοποιητική απασχόληση των ιατρών, ο Ο.Κ.Υπ.Υ. θα προχωρήσει σε δοκιμαστική αρχικά επάνδρωση του Κέντρου Υγείας με διάφορες ειδικότητες.

Για τη δημιουργία μόνιμου περιφερειακού σταθμού ασθενοφόρου στην Αθηένου ο κ. Χαράλαμπος Χαριλάου τόνισε ότι ο Ο.Κ.Υπ.Υ. θα επανεξετάσει θετικά το όλο θέμα και νοουμένου ότι θα διαφανεί ότι υπάρχει πρόβλημα θα το προωθήσει. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι για την Αθηένου το θέμα είναι πολύ σοβαρό, κινδυνεύουν συνέχεια ανθρώπινες ζωές και ζήτησε όπως το αίτημα προωθηθεί άμεσα.

Για το θέμα άμεσης λειτουργίας οδοντιατρείου στο Κέντρο, το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί, μετά από παρεμβάσεις του Δημάρχου με το Υπουργείο Υγείας και τον εργολάβο του Έργου, διεφάνη ότι κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα που υπάρχει θα επιλυθεί τις επόμενες μέρες και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι το οδοντιατρείο θα λειτουργήσει μέσα στον προσεχή Οκτώβριο.

Από τον Δήμο Αθηένου                                         15 Σεπτεμβρίου 2022