Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Δήλωση του Δημάρχου Αθηένου για την εφαρμογή της στεγαστικής πολιτικής για τις ακριτικές περιοχές.

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς προέβη σε δήλωση σχετικά με την εφαρμογή της νέας Στεγαστικής Πολιτικής, η οποία καλύπτει και τις ακριτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Δήμου Αθηένου.

Ο Δήμαρχος αναφέρει ότι το στεγαστικό σχέδιο για τις ακριτικές περιοχές εφαρμόσθηκε πριν πολλά χρόνια και βοήθησε αφάνταστα τον Δήμο Αθηένου στη συγκράτηση των νέων στη γενέτειρά τους, καθώς και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Με την οικονομική κρίση που έπληξε την Κύπρο, το σχέδιο καταργήθηκε και οι συνέπειές του ήταν πολύ αρνητικές, οδηγώντας πλέον τους νέους να μένουν κυρίως εκεί που εργάζονταν, ενώ η τοπική οικονομία υπέστη δυσβάστακτο πλήγμα.

Από της ανάληψης των καθηκόντων του το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηένου έθεσε ως κύριο στόχο να πείσει την Κυβέρνηση να επαναφέρει το στεγαστικό σχέδιο στις ακριτικές περιοχές. Με συναντήσεις με τους Υπουργούς Εσωτερικών, καθώς και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, έθεσε τις θέσεις του, για τις οποίες έβρισκε σημαντική κατανόηση. Είναι προς πίστη του νυν Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη, που όταν κατανόησε το πρόβλημα, υποσχέθηκε να επαναφέρει τους πρώτους μήνες του 2019 στεγαστικό σχέδιο για τις ακριτικές περιοχές, ώστε να γίνει συγκράτηση των νέων στις περιοχές τους.

Ο Δήμαρχος Αθηένου ευχαριστεί θερμά την Κυβέρνηση και ειδικά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, που πίστεψε στην ανάγκη εφαρμογής σχεδίου στεγαστικής πολιτικής για τις ακριτικές περιοχές, το προώθησε όπως υποσχέθηκε και κατάφερε να είναι ήδη σε ισχύ. Η εφαρμογή του σχεδίου θα αποδείξει τα πολλαπλά ωφέλη που θα προκύψουν για τις ακριτικές περιοχές, με κυριότερο στη συγκράτηση των νέων με την απόκτηση κατοικίας στις περιοχές τους.