Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ 2023

Με προσωπική επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, ο Δήμαρχος Αθηένου ζήτησε όπως προωθηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και εγκριθεί και η συμπερίληψη της περιοχής του Δήμου Αθηένου στις μειονεκτικές περιοχές του Κρατικού Στεγαστικού Σχεδίου. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος,

Το πρώτο Στεγαστικό Σχέδιο της Κυβέρνησης άρχισε πριν πολλά χρόνια με εφαρμογή στην περιοχή του Δήμου Αθηένου, ως μια περιοχή ακριτική και μειονεκτική, που εξόχως επλήγη από τα δεινά της εισβολής και της κατοχής του 75% περίπου της γης του, τη δίοδο προς Λευκωσία κλειστή από το 1974, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται αφάνταστα όλα αυτά τα χρόνια και οι συνθήκες ανάπτυξης της Αθηένου, λόγω της απομόνωσης, της ακριτικότητας και του κλειστού δρόμου προς τη Λευκωσία να είναι δυσμενείς και να την κατατάσσουν ως μια από τις μειονεκτικότερες περιοχές.

Μετά τον Δήμο Αθηένου εντάχθηκαν στο σχέδιο οι κοινότητες Δένειας, Μάμμαρι και Τρούλλων, ως περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά ως η Αθηένου.

΄Εχουμε πληροφορηθεί ότι με εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ένταξη από το 2023 της Δένειας, του Μάμμαρι και των Τρούλλων στις μειονεκτικές περιοχές στο στεγαστικό σχέδιο. Θεωρούμε αδιανόητο και διάκριση σε βάρος της Αθηένου τη μη συμπερίληψη στην ομάδα Τοπικών Αρχών που εγκρίθηκε και της περιοχής του Δήμου Αθηένου.

Ο Δήμος είναι απομονωμένος συγκοινωνιακά και ενώ με τη διάνοιξη του δρόμου Αθηένου – Λευκωσίας μέσω Πυροΐου η απόσταση Αθηένου – Λευκωσίας καλύπτεται σε 10 λεπτά, χρειάζεται σήμερα σχεδόν μια ώρα.  Αυτό συνεπάγεται πιο πολλά καύσιμα, πιο πολλές φθορές των οχημάτων και πιο πολύ χρόνο από και προς Λευκωσία.  Επίσης οι Αθηενίτες σπουδαστές αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκια και να διαμένουν στη Λευκωσία, ενώ θα μπορούσαν σε ελάχιστο χρόνο να πηγαινοέρχονται από το σπίτι τους στα πανεπιστήμια και οι οικογένειες τους να μην αναγκάζονταν να πληρώνουν δυσβάστακτα ενοίκια.

Η Αθηένου έχει στηριχθεί και εξακολουθεί να στηρίζεται στη μεγάλη εργατικότητα και αγάπη των Αθηενιτών, για να διατηρηθεί ζωντανή.

Όλα τα πιο πάνω συνηγορούν ότι η Αθηένου είναι μια μειονεκτική περιοχή στη γραμμή αντιπαράταξης και δεν πρέπει το Κράτος να κάνει αυτή τη διάκριση σε βάρος της.

Παρακαλούμε και ζητούμε επίμονα, και θα το διεκδικήσουμε με κάθε μέσο, να αρθεί αυτή η αδικία που έγινε σε βάρος της Αθηένου και να συμπεριληφθεί στις μειονεκτικές περιοχές στο στεγαστικό σχέδιο του 2023.  Ήταν η πρώτη που εγκρίθηκε, μετά προστέθηκαν οι άλλες και το να μείνει τώρα εκτός είναι, θεωρούμε, μεγάλο σφάλμα.

Ο Δήμαρχος καταλήγει ζητώντας από τον Υπουργό όπως με δική του προσωπική παρέμβαση αρθεί άμεσα αυτή η αδικία που στερεί από τους νέους της Αθηένου ότι θα δικαιούνται άλλοι και που δικαιωματικά δικαιούνται και οι ίδιοι.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και προς την Πρόεδρο της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου, ζητώντας την παρέμβασή της για άρση της αδικίας.