Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα διεξαχθεί φέτος, μετά από κατ’ εξαίρεση έγκριση του Υπουργείου Υγείας και στη βάση σχετικής συνεννόησης μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του κοινού, νοουμένου ότι θα τηρούνται αυστηρά οι πρόνοιες του ισχύοντος Διατάγματος του Υπουργείου Υγείας και ειδικότερα των Άρθρων 49 και 82, που αφορούν τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την κατοχή SafePass για όλους ανεξαίρετα τους συμμετέχοντες, τους παρελαύνοντες και το κοινό. Το κοινό καλείται να τηρεί αποστάσεις από τους διπλανούς του.

Για πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω απαιτείται η προσκόμιση είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (RapidTest) για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού με τη δεύτερη δόση, είτε πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης. Νοείται ότι είναι αποδεκτή για σκοπούς ελέγχου η προσκόμιση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού (EU Digital Covid Certificate).

Έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση με πρωτόκολλο και με ειδικές πρόνοιες και περιοριστικά μέτρα, τα οποία απαραίτητα θα πρέπει να ληφθούν και να τηρηθούν από τον κάθε συμμετέχοντα φορέα. Η ευθύνη επιτήρησης και αυστηρής εφαρμογής όλων των μέτρων, ανήκει στον κάθε συμμετέχοντα φορέα.

Η Δοξολογία για τον Eορτασμό της Εθνικής Επετείου θα ξεκινήσει στις 10:00π.μ. στην Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παρέλαση.

Σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων στην παρέλαση και αφετηρία θα είναι η συμβολή της οδού Μελή Ζαχαριάδη με την οδό Αγίου Γεωργίου (μπροστά από την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου).

Πορεία παρέλασης: Τα Τμήματα θα προχωρήσουν ευθεία προς την Κεντρική Πλατεία Εκκλησιών, όπου και θα βρίσκεται η εξέδρα των επισήμων για τον χαιρετισμό της παρέλασης. Ακολούθως αυτά θα προχωρήσουν ευθεία προς την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Ελευθερίας και μετά θα προχωρήσουν αριστερά, με ευθεία κατεύθυνση προς τα Εκπαιδευτήρια.

Κύριο οδικό δίκτυο που θα επηρεάζεται από την πορεία της παρέλασης θα κλείσει από την Αστυνομία Αθηένου και καλείται το κοινό να συνεργασθεί.

Παρακαλείται το κοινό όπως τηρήσει αυστηρά τις πρόνοιες των ισχυόντων Διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για τον Κορωνοϊό και ειδικότερα των Άρθρων 49 και 82, που αφορούν τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την κατοχή SafePass.

Επίσης, παρακαλείται να διατηρεί αποστάσεις, να αποφεύγει χειραψίες και γενικά κάθε άλλου είδους συμπεριφορές κοινωνικοποίησης και στενής επαφής, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.