Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Ο.Κ.Υπ.Υ. ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΕΝΟΥ.

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς υποδέχθηκε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 στο νέο Κέντρο Υγείας Αθηένου τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, καθώς και τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (Ο.Κ.Υπ.Υ.) κ. Χρίστο Λοϊζίδη, τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού κ. Χαράλαμπο Χαριλάου και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Υγείας κ. Αλέξη Καλαβά.

Ο Δήμαρχος Αθηένου εξέφρασε στον Υπουργό Υγείας και στον Ο.Κ.Υπ.Υ. την επιθυμία του Δήμου Αθηένου, των Οργανωμένων Φορέων του Δήμου και των κατοίκων, όπως το Κέντρο τεθεί σε άμεση σωστή λειτουργία, στεγάζοντας τις διάφορες ειδικότητες γιατρών που υπάρχουν στον Δήμο, καθώς και άλλες, ώστε αυτό να καταστεί ένα Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο, από το οποίο θα εξυπηρετούνται οι δημότες, αλλά και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.  Παράλληλα ζήτησε τη λειτουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου, ώστε να σταματήσουν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, σ’  αυτή την ακριτική περιοχή, ενώ αυτός θα μπορεί να εξυπηρετεί και τις κοντινές στον Δήμο Αθηένου περιοχές.

Ο Υπουργός Υγείας και ο Ο.Κ.Υπ.Υ. ανέφεραν ότι άμεσα θα προωθηθούν οι διαδικασίες για σύντομη λειτουργία του Κέντρου ως Περιφερειακού Πολυδύναμου Κέντρου, στο οποίο θα υπάρχουν διάφορες ειδικότητες ιατρών, όπως παθολόγου, καρδιολόγου, ορθοπεδικού, ψυχολόγου, οδοντιάτρου, ωτορινολαρυγγολόγου, δερματολόγου κλπ.

Για τη δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου στην Αθηένου ο κ. Υπουργός τόνισε ότι στο παρόν στάδιο αυτό είναι αδύνατον, λόγω έλλειψης νοσηλευτών και ότι το θέμα μπορεί να ξαναμελετηθεί όταν επιλυθεί αυτό το πρόβλημα. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι για την Αθηένου το θέμα είναι πολύ σοβαρό, κινδυνεύουν συνέχεια ανθρώπινες ζωές και ζήτησε όπως το αίτημα κρατηθεί ανοικτό, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα επανέλθει γι’ αυτό σύντομα.

Ο Δήμαρχος Αθηένου τόνισε επίσης και το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τη μη ύπαρξη ιατρών για εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου τα Σαββατοκυρίακα και τις αργίες και τόσο ο Υπουργός Υγείας όσο και ο Ο.Κ.Υπ.Υ. ανέφεραν ότι θα μιλήσουν με τον Ο.Α.Υ. και θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να υπάρχει εφημερεύων γιατρός στο Κέντρο Υγείας τις μέρες αυτές.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό και τον Ο.Κ.Υπ.Υ. για την επίσκεψη και παρακάλεσε όπως προωθηθούν άμεσα οι ενέργειες ώστε επιτέλους οι υποσχέσεις που δόθηκαν να υλοποιηθούν και το Κέντρο Υγείας Αθηένου να τεθεί σε μια σωστή και εποικοδομητική για τους κατοίκους λειτουργία.