Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 «Καλύτερες Συνδέσεις – Better Connections»

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 ως 22 Σεπτεμβρίου, της οποίας το φετινό μήνυμα είναι «Καλύτερες Συνδέσεις», ο Δήμος Αθηένου καλεί τους δημότες να ζήσουν την εμπειρία και να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ή το περπάτημα ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς.

Η εκστρατεία προωθεί την αλλαγή συμπεριφοράς προς όφελος της ενεργητικής κινητικότητας (περπάτημα και ποδηλασία), των δημόσιων μεταφορών και άλλων ”καθαρών”, ”έξυπνων” και αποτελεσματικών λύσεων στις μεταφορές.

Σκοπός των δράσεων που θα υλοποιηθούν το διάστημα 16 ως 22 Σεπτεμβρίου είναι η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Ο ρόλος των Τοπικών Αρχών ως προς την αλλαγή των συμπεριφορών και συνηθειών μετακίνησης των δημοτών είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Αθηένου, σε συνεργασία με το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αθηένου, έχει προχωρήσει στη διαμόρφωση Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον χώρο της αυλής του Νηπιαγωγείου για εκπαίδευση των παιδιών στη σωστή κυκλοφοριακή διακίνηση με ποδήλατο.

Αυτό θα εγκαινιαστεί σύντομα, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν το επόμενο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηένου.

Ο Δήμαρχος κ. Κυριάκος Καρεκλάς, δίνοντας το καλό παράδειγμα και στα πλαίσια εφαρμογής της σχετικής προτροπής του Δήμου προς τους δημότες, κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας θα μεταβαίνει από και προς το γραφείο του στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο με τα πόδια.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε για μια καλύτερη και ασφαλή επόμενη γενεά.