Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Πραγματοποίηση στις Βρυξέλλες της 5ης Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, του άξονα «Δίκτυα Πόλεων»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουνίου 2022 η 5η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, του άξονα «Δίκτυα Πόλεων». Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ως εκπρόσωπος του Επικεφαλής Εταίρου, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων Smolyan της Βουλγαρίας, Cinisello Balsamo της Λομβαρδίας – Ιταλίας και Santa Maria Da Feira της Πορτογαλίας, καθώς και εκπρόσωποι του Οργανισμού «Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων» Αθήνας της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα AGORA έχει σαν κεντρικό του άξονα τον ανοικτό διάλογο σε δημόσιο χώρο, μέσω της πειραματικής μεθόδου διαλόγου και συμμετοχής, όπως στην Αρχαία Αθήνα. Παράλληλα, προωθεί την αντίληψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών. Βοηθά τους συμμετέχοντες, διευκολύνοντας το συναισθηματικό τμήμα της γνώσης, ενώ ενδυναμώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιπρόσθετα, δημιουργεί δεξιότητες επικοινωνίας και συζήτησης μέσα στην ομάδα και προωθεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου επικοινωνίας από κοινωνιολογικής απόψεως.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €143.640 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Θα ακολουθήσει η 6η και τελευταία συνάντηση του Προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθηένου στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου του 2022.

Η διήμερη συνάντηση των εταίρων στις Βρυξέλλες, είχε πλούσια και ποικίλη Ημερήσια Διάταξη, με το κύριο μέρος να αποτελεί η συνάντηση των εταίρων στο Ευρωκοινοβούλιο με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, κ. Λουκά Φουρλά, κ. Γιώργο Γεωργίου, κ. Δημήτρη Παπαδάκη και κ. Κώστα Μαυρίδη, τον Ελλαδίτη  Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τους Βούλγαρους Ευρωβουλευτές κ. Asim Ademov και κ. Andrey Novakov. Ο Δήμαρχος Αθηένου έκανε παρουσίαση και τους παρέδωσε τη Διακήρυξη του Προγράμματος, που ετοιμάσθηκε στα πλαίσια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τους νέους των διαφόρων πόλεων εδώ και ένα χρόνο. Σ’ αυτή τονίζεται μεταξύ άλλων ότι, παρ’ όλον που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έκανε ό,τι έπρεπε με τα κινήματα των λαϊκιστών, την Τούρκικη εισβολή στην Κύπρο και την Κυπριακή ΑΟΖ, αυτή παραμένει η μεγάλη χώρα όλων μας, πρέπει να την στηρίξουμε, να αποβάλουμε τον ευρωσκεπτικισμό των νέων και να την πάμε μπροστά για την πρόοδό της. Κάλεσε τους ευρωβουλευτές να μοιρασθούν τη Διακήρυξη με τους άλλους ευρωβουλευτές στις πολιτικές τους ομάδες.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Αθηένου επεξήγησε το πρόβλημα, τα οφέλη που θα έχει τόσο η Αθηένου όσο και οι Τουρκοκύπριοι και ζήτησε από όλους να βοηθήσουν στο θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροΐου, θέτοντας το θέμα στις διάφορες επιτροπές που συμμετέχουν. Όλοι υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, ενώ κάλεσε τους Βούλγαρους και τον Έλληνα ευρωβουλευτή να επισκεφθούν την Αθηένου για να δουν επί τόπου το πρόβλημα, κάτι που υποσχέθηκαν να κάνουν το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμαρχος Αθηένου είχε κι άλλες επαφές στη Βρυξέλλες με Ευρωπαίους αξιωματούχους, επεξηγώντας το πρόβλημα και θέτοντας επιτακτικά το θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροΐου.

Από τον Δήμο Αθηένου                                                                                13 Ιουλίου 2022