Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ+» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT

Επέστρεψε στην Κύπρο το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 η ομάδα του Δήμου Αθηένου που με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κυριάκο Καρεκλά παρέστη στη 2η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού+», του Προγράμματος URBACT, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Bianka Stiavnica της Σλοβακίας την Πέμπτη και την Παρασκευή 24 και 25 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από όλες τις συμμετέχουσες πόλεις του Δικτύου. 4 από τον Δήμο Αθηένου (Επικεφαλής Εταίρος), 3 από την Αγιά της Ελλάδας, 3 από το Aljustrel της Πορτογαλίας, 3 από το Vilani-Rezekne της Λετονίας και η Δήμαρχος και αρκετά άτομα από τη φιλοξενούσα πόλη της Banska Stiavnica της Σλοβακίας. Επίσης παρευρέθηκαν  η ειδική εμπειρογνώμονας που χρηματοδοτείται απ’ ευθείας από το Πρόγραμμα κ. Maria Joao Filgueiras Rauch και εκπρόσωπος του Σλοβακικού Σημείου Επαφής του Προγράμματος URBACT.

Η συνάντηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού καλύφθηκαν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί. Αυτή άρχισε με καλωσόρισμα και χαιρετισμό από τη Δήμαρχο της φιλοξενούσας πόλης Banska Stiavnica της Σλοβακίας, Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ως ο Δήμαρχος του επικεφαλής εταίρου, καλωσόρισε όλους με τη σειρά του, αναφέρθηκε στους στόχους της συνάντησης και του Δικτύου, ενώ παρέδωσε δώρα στη Δήμαρχο της πόλης και την κάλεσε να επισκεφθεί την Αθηένου μαζί με την αποστολή της πόλης της που θα παραστεί στην τελική συνάντηση του Δικτύου στην Αθηένου πριν το τέλος του χρόνου.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των εθελοντικών πρωτοβουλιών της Banska Stiavnica που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του Δικτύου καθώς και επί τόπου επίσκεψη στις δραστηριότητες αυτές. Ακολούθησε συζήτηση με την Τοπική Ομάδα της πόλης και διατύπωση ιδεών για την Πολιτική Εθελοντισμού, τις δράσεις γενεών και τους εθελοντές, καθώς και τη δυναμική της ομάδας. Επίσης δημιουργήθηκαν από κάθε εταίρο αφίσες με το τι έμαθε στο Δίκτυο, παρουσιάσθηκαν σε όλους και έγινε συζήτηση με τους άλλους εταίρους. Τα μέλη του Δήμου Αθηένου που συμμετείχαν πήραν συνέντευξη στη συνέχεια από ένα υπεύθυνο κάθε πόλης για την επίτευξη των στόχων που έθεσε η πόλη και τα μελλοντικά τους σχέδια εθελοντικών δραστηριοτήτων. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αθηένου παρουσίασε στους εταίρους τα οικονομικά θέματα του καθ’ ενός στο Δίκτυο και πώς να τα διαχειριστούν.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου, ενώ αποφασίσθηκαν και οι ημερομηνίες όλων των συναντήσεων του προγράμματος που θα ακολουθήσουν. Η επόμενη συνάντηση ορίσθηκε στην πόλη Aljustrel της Πορτογαλίας και θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Απριλίου 2022.

Όλοι οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για τον Δήμο Αθηένου, την Καλή Πρακτική του για τον εθελοντισμό, τη βοήθεια που αντλούν από τον Δήμο Αθηένου για την επίτευξη των στόχων τους και τη θέλησή τους να μεταφέρουν την Καλή Πρακτική στην πόλη τους.

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μήνες, θα ολοκληρωθεί τέλος του 2022 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 550.000 ευρώ.