Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ο Δήμος Αθηένου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου – ΠΕΟ (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ) και το Πανεπιστήμιο  Κύπρου, ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε υπηκόους τρίτων χωρών, το οποίο συγχρηματοδοτείται  από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (90%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (10%).

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν βασικές ικανότητες στην ελληνική γλώσσα, που θα τους διευκολύνουν στη βελτίωση των συνθηκών διαμονής και διαβίωσής τους, στην ευχέρεια επικοινωνίας τους και γενικά στη συναναστροφή τους, με στόχο την ομαλότερη ένταξή τους στην κυπριακή κοινωνία.

Δικαιούχοι είναι οι πιο κάτω:

α. Πρόσωπα που απολαμβάνουν καθεστώς πρόσφυγα ή καθεστώς επικουρικής προστασίας.

β. Πρόσωπα που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης του καθεστώτος του πρόσφυγα ή επικουρικής προστασίας.

γ. Πρόσωπα που απολαμβάνουν προσωρινή προστασία και

δ. Πρόσωπα που ζουν και/ή εργάζονται νόμιμα στην Κύπρο.

Τα μαθήματα θα προσφέρονται δωρεάν. Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε ειδικό έντυπο που μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία του Δήμου Αθηένου ή μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας http://greek.inek.org.cy/register/. Για τυχόν περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Δήμου Αθηένου στο τηλέφωνο 24811370 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://greek.inek.org.cy ή την ιστοσελίδα του Δήμου Αθηένου www.athienou.org.cy.

Παράλληλα, ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτές της ελληνικής γλώσσας, που έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εργοδότησή τους από τον Οργανισμό, ώστε να μπορέσουν να διδάξουν τα προσφερόμενα μαθήματα. Για πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων από την ιστοσελίδα του προγράμματος http://greek.inek.org.cy .