Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΣΤΟ URBACT CAMPUS

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ως εκλελεγμένος, συνοδευόμενος από τον κ. Δημήτρη Κουζαπά, συντονιστή της Τοπικής Ομάδας URBACT του Δήμου και την κ. Εύη Πατσαλή Μαλλουρή, μέλος της Τοπικής Ομάδας και όλων ως ορισμένων για τη συγγραφή ημερολογίων στα πλαίσια του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού», έλαβαν μέρος από τις 6 ως τις 7 Ιουνίου στο URBACT CAMPUS που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά το Εθνικό Σημείο URBACT Ελλάδας – Κύπρου.

Στις συναντήσεις που έγιναν στην ελληνική γλώσσα έλαβαν μέρος, εκτός από τους εκπροσώπους του Εθνικού Σημείου Επαφής URBACT Ελλάδας & Κύπρου, όπως την κ. Mατθίλδη Κωνσταντοπούλου, Εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Επιτροπή Παρακολούθησης URBACT, Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής Σχεδιασμού & Αξιολόγησης, Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης της Ελλάδας, την κ. Μαρία Παπουτσή και την κ. Νατάσα Ζαρκοπούλου της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής Σχεδιασμού & Αξιολόγησης, Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης της Ελλάδας και άλλους, οι δύο ανεγνωρισμένοι Έλληνες εκπαιδευτές του Προγράμματος, ο κ. Κωνσταντίνος Καραμάρκος, Επικεφαλής Εμπειρογνώμων του URBACT έργου RU:RBAN, Σύμβουλος Αστικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης και η κ. Ελένη Φελέκκη, Ερευνήτρια – Ειδική Συνεργάτης Α.Π.Θ., Επικεφαλής Εμπειρογνώμων του URBACT, που έκαναν και την εκπαίδευση, η Ελληνίδα εκπρόσωπος της Γραμματείας του Προγράμματος URBACT από το Παρίσι κ. Τζένη Κουτσομάρκου και εκπρόσωποι όλων των Ελληνικών και Κυπριακών Πόλεων που μετέχουν σε Δίκτυα Μεταφοράς. Ανάμεσά τους οι εκπρόσωποι του Δήμου Αθηένου, της μοναδικής Πόλης που μετέχει από την Κύπρο, ως επικεφαλής εταίρος Δικτύου Μεταφοράς, του Δήμου Πειραιά, του μοναδικού Ελλαδικού Δήμου που μετέχει επίσης ως επικεφαλής εταίρος Δικτύου Μεταφοράς, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι Ελληνικών Δήμων που μετέχουν ως εταίροι σε Δίκτυα Μεταφοράς, για μεταφορά στον Δήμο τους της Καλής Πρακτικής άλλων Ευρωπαικών Πόλεων, όπως οι Δήμοι Τρικκαίων, Λάρισσας, Καβάλλας, Ηγουμενίτσας, Παύλου Μελά και άλλων.

Στις πολύ περιεκτικές διήμερες συναντήσεις έγινε μεταξύ άλλων γνωριμία όλων των συμμετεχόντων με παραστατικό τρόπο, έγινε εισαγωγή στο θεσμικό πλαίσιο του προγράμματος και στη συμμετοχικότητα, ενημέρωση για τα Δίκτυα Μεταφοράς URBACT στα οποία μετέχουν όλες οι Ελληνικές και Κυπριακές Πόλεις, δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες για τον τρόπο υλοποίησης των Δικτύων Μεταφοράς, ενώ επεξηγήθηκε με λεπτομέρεια ο τρόπος ετοιμασίας διαφόρων εργαλείων των Δικτύων Μεταφοράς, όπως των ημερολογίων (diaries), σύντομων βίντεο (vox-pops) κλπ και έγινε και ετοιμασία μικρών βίντεο για πρακτική άσκηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ως γνωστό ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου Μεταφοράς «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό που ανθεί στην Αθηένου, σε άλλες 7 πόλεις της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Δήμαρχος Αθηένου είχε την ευκαιρία να προβάλει το έργο του Δήμου Αθηένου και να συζητήσει με τους διάφορους παρευρισκόμενους τρόπους συνεργασίας του Δήμου Αθηένου μαζί τους, στα πλαίσια Ευρωπαϊκών προσκλήσεων.

Τα έξοδα της συμμετοχής των εκπροσώπων του Δήμου Αθηένου καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.