Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΉΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΑΝΤΕΛΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΫΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηένου, την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 έγινε η πρώτη συνάντηση στα γραφεία του Δήμου μεταξύ των φορέων που με ενέργειές τους έχουν εγγραφεί στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου οι κυπριακές δαντέλες «βενίς» ή «πιττωτές» και αθηενίτικη ολόπλουμη δαντέλα, η πιπίλλα και οι φερβολιτές. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι, οι Πρόεδροι Κοινοτικών Συμβουλίων και άλλοι εκπρόσωποι των Δήμων Αθηένου και Λαπήθου, των Κοινοτικών Συμβουλίων Ομόδους και Κοιλανίου και του Ομίλου Κοιλανιωτών. Στη σύσκεψη θα ήταν και ο Δήμαρχος Καραβά που δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί, αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία συμφώνησε με τις ενέργειες που γίνονται.

Στη συνάντηση έγινε εισήγηση από τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά για να συνεργασθούν όλοι οι φορείς και να ζητηθεί από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού η προώθηση ενεργειών και αίτησης για από κοινού εγγραφή των δαντελών της Αθηένου, της Λαπήθου, του Καραβά, του Ομόδους και του Κοιλανίου στον Παγκόσμιο Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ομόφωνα όλοι οι φορείς ένθερμα συμφώνησαν με την εισήγηση του Δημάρχου Αθηένου και αποφάσισαν την ανάπτυξη δικτύου, με σκοπό την από κοινού συνεργασία με επίκεντρο τις κυπριακές δαντέλες και με απώτερο στόχο τις προσπάθειες για εγγραφή τους στον Παγκόσμιο Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΕΝΟΥ                                                   8 Μαρτίου 2023