Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΚΑ
Έπεσε σε ενέδρα των Τούρκων στις 6.2.1964

Ο Ανδρέας Λουκά καταγόταν από το χωριό Αναρίτα της επαρχίας Πάφου. Ασκούσε το επάγγελμα του αστυνομικού. Αμέσως μετά την εκπαίδευση του κατά το έτος 1955, τοποθετήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου. Στην Αθηένου γνώρισε και νυμφεύτηκε την Ξένια Φ. Πούλλαου και απέκτησαν ένα κοριτσάκι.

Το 1960 η Αθηένου υδροδοτείτο από διάτρηση που βρισκόταν μεταξύ Ποταμιάς και Αγίου Σωζομένου, ενός τουρκοκυπριακού χωριού. Λόγω της ανασφάλειας που προκλήθηκε από τις διακοινοτικές συγκρούσεις τον Δεκέμβριο του 1963, ο υπεύθυνος για τη λειτουργία της υδραντλίας που έστελλε το νερό στην Αθηένου, Νικόλας Παπαπαύλου (Μόδας), μεταφερόταν στη διάτρηση με αστυνομικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν και ένοπλοι Αθηενίτες εθελοντές. Στις 6 Φεβρουαρίου 1964 το αστυνομικό λαντρόβερ, που οδηγούσε ο Αντρέας Λουκά, κοντά στη διάτρηση της Αθηένου δέχτηκε επίθεση από τουρκοκυπρίους της Τ.Μ.Τ., που ενέδρευαν πίσω από την όχθη του ποταμού Γιαλιά. Από τα πυρά τους σκοτώθηκε ο αστυνομικός Ανδρέας και ο αγροφύλακας Τάκης Μιχαήλ από το Πυρόι, ο οποίος θα έθετε σε λειτουργία γειτονική προς εκείνη της Αθηένου υδραντλία, που υδροδοτούσε το χωριό του. Προτού ξεψυχήσει, ο Ανδρέας πρόλαβε να στείλει μήνυμα με τον ασύρματο, ότι είχαν δεχτεί επίθεση από Τούρκους κοντά στη διάτρηση. Οι υπόλοιποι που επέβαιναν στο λαντρόβερ, αν και τραυματισμένοι, συνέχισαν να μάχονται, ώσπου αποχώρησαν οι Τούρκοι.