Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΜΙΧΑΗΛ ΤΑΠΠΗΣ
Δολοφονήθηκε από τους Τούρκους στις 21.7.1958

Ο Μιχαήλ Ταππής γεννήθηκε το 1920 στην Αθηένου. Γονείς του ήταν ο Βαρνάβας και η Ελένη Ταππή. ΄Ηταν βοσκός στο επάγγελμα. Μετά τη δολοφονία του Χριστάκη Βύζακου και τον τραυματισμό του Νίκου Κκαϊλά, καθώς και τη δολοφονία πολλών άλλων βοσκών και γεωργών από Τούρκους σε διάφορα μέρη της Κύπρου, κάποιοι βοσκοί της Αθηένου αποφάσισαν να βόσκουν μαζί τα κοπάδια τους σε επικίνδυνες περιοχές, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Το πρωί της 21ης Ιουλίου 1958 ο Μιχαήλ Ταππής έφθασε πρώτος σε περιοχή κοντά στο τουρκοκυπριακό χωριό Αγιά, όπου θα κατέφθαναν και άλλοι βοσκοί. Τον ακολουθούσε έφιππος από κάποια απόσταση ο βοσκός  Αντρέας Κουκλής. Αυτός έγινε μάρτυρας της δολοφονίας του Μ. Ταππή από Τουρκοκυπρίους της Τ.Μ.Τ., που ενέδρευαν πίσω από την όχθη παρακείμενου χειμάρρου. Ο Ταππής πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε τη στιγμή που κρέμαζε τη βούρκα του σε ένα κυπαρίσσι.

΄Αφησε ορφανά εφτά παιδιά και χήρα την εγκυμονούσα γυναίκα του Λουκία Αδάμου. Το παιδί τους γεννήθηκε έξι μήνες μετά τον θάνατό του και πήρε το όνομα Μιχαήλ προς τιμήν του.