Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΒΥΖΑΚΟΣ
 Δολοφονήθηκε από τους Τούρκους στις 10.7.1958

Ο Χριστάκης Βύζακος γεννήθηκε στην Αθηένου στις 29 Ιουνίου 1948. Γονείς του ήταν ο Νίκος και η Αντρονίκη Βύζακου.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1958 οι Τουρκοκύπριοι της Τ.Μ.Τ., με αφορμή την έκρηξη βόμβας στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών του τουρκικού προξενείου στη Λευκωσία, την οποία είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι, αλλά είχαν αποδώσει την πράξη αυτή στην Ε.Ο.Κ.Α., προέβησαν σε ένα όργιο σφαγών και καταστροφών  σε βάρος Ελληνοκυπρίων.  Θύμα τους ήταν και ο δεκάχρονος Χριστάκης Βύζακος. Στις 10 Ιουλίου 1958 ο Χριστάκης συνόδευε τον Νίκο Κκαϊλά, που είχε οδηγήσει το δικό του κοπάδι και το κοπάδι του πατέρα του Χριστάκη, σε περιοχή κοντά στο τουρκοκυπριακό χωριό Αγιά. Το απόγευμα τους πλησίασαν εφτά νεαροί Τουρκοκύπριοι. Σκότωσαν τον μικρό Χριστάκη, τραυμάτισαν σοβαρά τον Νίκο και έφυγαν νομίζοντας ότι είχαν σκοτώσει και αυτόν.  Ο Νίκος, μετά τη φυγή των φονιάδων, σήκωσε τον Χριστάκη στους ώμους του και έτρεξε στην Αθηένου, όπου ανήγγειλε το τραγικό γεγονός.