Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΤΟΥΜΑΖΟΣ ΤΟΥΜΑΖΟΥ
 Ήρωας της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59

Ο Τουμάζος Τουμάζου γεννήθηκε το 1934 στην Αθηένου. Γονείς του ήταν ο Μιχαήλ και η Θεοδώρα Τουμάζου. Τελειώνοντας το Δημοτικό Σχολείο Αθηένου ασχολήθηκε με τη γεωργία.

΄Ηταν πρότυπο καλού Χριστιανού. Το 1954 ίδρυσε την Ο.Χ.Ε.Ν. Αθηένου, μέλη της οποίας έγιναν νέοι που εμφορούνταν από χριστιανικά και εθνικά ιδεώδη.

Ο Τουμάζος έγινε μέλος της Ε.Ο.Κ.Α. από την αρχή του αγώνα και μύησε σε αυτή μέλη της Ο.Χ.Ε.Ν. και πολλούς άλλους.  ΄Εγινε υπεύθυνος των νεότερων μελών της Ε.Ο.Κ.Α., στα οποία ανέθετε να γράφουν συνθήματα στους τοίχους, να διανέμουν φυλλάδια της Οργάνωσης, να μεταφέρουν οπλισμό και να εκτελούν διάφορες άλλες αποστολές. Επίσης τους εκπαίδευε στη γόμωση και τη χρήση βομβών.

Στις 24.8.1956, ενώ ασχολούνταν με τον Κυριάκο Νεοκλέους με τη γόμωση μιας βόμβας, αυτή εξερράγη, σκοτώνοντας τον ίδιο και τραυματίζοντας σοβαρά τον Νεοκλέους.