Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΑΡΤΕΜΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΥ
Ήρωας της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59

Ο Αρτέμος Φραντζέσκου γεννήθηκε στην Αθηένου το 1931. Ήταν ο πρωτότοκος γιος του Κώστα και της Ροδούς Φραντζέσκου.

Αρχικά ασχολήθηκε με τη γεωργία, αργότερα όμως έγινε μηχανικός μηχανοκίνητων οχημάτων με ειδίκευση στην επιδιόρθωση τρακτέρ.

Από τις αρχές του αγώνα εντάχθηκε στην Ε.Ο.Κ.Α., της οποίας ανέλαβε την αρχηγία στην Αθηένου με το ψευδώνυμο ΑΘΩΣ. Από τη θέση αυτή διηύθυνε την επιχείρηση συλλογής των κυνηγετικών όπλων της Αθηένου στις 22.1.1956. Επίσης οργάνωσε ενέδρες εναντίον των ΄Αγγλων, στις οποίες πήρε μέρος και ο ίδιος.

Στο σπίτι του κατασκευαζόταν μπαρούτι, με το οποίο η Οργάνωση προμήθευε και γειτονικά χωριά. Τη νύχτα της 11ης Αυγούστου 1956, θέλοντας να δοκιμάσει το μπαρούτι που είχε κατασκευάσει με συναγωνιστές του, πυροδότησε μικρή ποσότητα. Όμως μια σπίθα που εκτινάχτηκε έπεσε σε διπλανό σωρό από μπαρούτι, που άρχισε να αναφλέγεται. Και ενώ ο Αρτέμος προσπαθούσε να βγάλει στην αυλή έναν τενεκέ με μπαρούτι, αναφλέχτηκε και αυτό και του προκάλεσε βαθιά και εκτεταμένα εγκαύματα στο στήθος και στο πρόσωπο. Ο θάνατός του επήλθε στις 12.8.1956 στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν.