Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Τέλεση ετήσιου μνημοσύνου του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στην Αθηένου

Ο Δήμος Αθηένου τέλεσε το ετήσιο εθνικό και θρησκευτικό μνημόσυνο του ήρωα στρατιώτη Χαράλαμπου Χαραλάμπους από την Ξυλοφάγου, που έπεσε πριν 35 χρόνια, στις 28 Μαΐου 1988, από σφαίρες Τούρκου στρατιώτη παρά το Φυλάκιο Οξούς στην Αθηένου, ενώ βρισκόταν σε στρατιωτική υπηρεσία.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσας στην Αθηένου την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 και τον επιμνημόσυνο λόγο απηύθυνε εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Δόξα Κωμοδρόμου. Παρέστησαν και τίμησαν το μνημόσυνο με την παρουσία τους η οικογένεια του ήρωα, ο Δήμαρχος Αθηένου, βουλευτές, Κοινοτάρχες, εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και του Επάρχου Λάρνακας,  και εκπρόσωποι κομμάτων και οργανωμένων συνόλων.  Επίσης, πλήθος Αθηενιτών και συγχωριανών του από την Ξυλοφάγου απέδωσαν με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης την οφειλόμενη τιμή στον τόσο άνανδρα δολοφονηθέντα εθνοφρουρό Χαράλαμπο.

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Δόξα Κωμοδρόμου στην ομιλία της εξήρε το ήθος του ήρωα, εξιστορώντας παράλληλα τα γεγονότα του τραγικού συμβάντος που συγκλόνισε την Κύπρο το 1988, αναδεικνύοντας την ίδια στιγμή τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες το άξιο παλληκάρι γαλουχήθηκε και με θάρρος και λεβεντιά επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του. Ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «Με την ακλόνητη πίστη του στις αξίες και τα ιδανικά που γαλούχησαν τον απανταχού ελληνισμό, ο Χαράλαμπος, επιδεικνύοντας περισσή αντρειοσύνη, μας έδειξε τον δρόμο. Με το λαμπρό του παράδειγμα μας υπενθύμισε πως πρέπει να πορευόμαστε με ήθος, ανιδιοτέλεια και υψηλή συναίσθηση του χρέους, αξίες που πρέπει να μας διακατέχουν σε ό,τι κι αν κάνουμε, και στα μικρά και στα μεγάλα».

Ακολούθησε τρισάγιο από το ιερατείο του Δήμου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα παρά το σημείο που δολοφονήθηκε, με τη συγκινητική συμμετοχή και παρουσία συναγωνιστή του ήρωα που πληγώθηκε από τα πυρά του Τούρκου στρατιώτη την αποφράδα εκείνη μέρα και πολλών επισήμων, προσκεκλημένων, οργανωμένων συνόλων του Δήμου και οικογενειών που οι κατοικίες τους βρίσκονται κοντά στον τόπο θυσίας του ήρωα. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

Από τον Δήμο Αθηένου                                                                  22 Μαΐου 2023