Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Young Cities – Ενδυναμώνοντας τους νέους ως φορείς θετικής αλλαγής στην πόλη τους

Δημοσιογραφική Διάσκεψη
Young Cities – Ενδυναμώνοντας τους νέους ως φορείς θετικής αλλαγής στην πόλη τους
Τρίτη 6.10.2020 Δημοσιογραφική Εστία, Λευκωσία

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ανακοινώνουν και επίσημα την έναρξη του προγράμματος “Young Cities” στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Αθηένου, Αγλαντζιάς και Δερύνειας. Το πρόγραμμα υλοποιεί το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation – CSI) σε συνεργασία με τον οργανισμό RESET.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε Δημοσιογραφική Διάσκεψη παρουσίασης του προγράμματος, την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, στη Δημοσιογραφική Εστία.
Κατά τη Διάσκεψη η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων κ. Ιωάννα Φιάκκου, τόνισε τη σημασία του προγράμματος και τη συνεχή στήριξη της ΕΑΣ για ενδυνάμωση των νέων ως φορέων θετικής αλλαγής. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης, σημείωσε πως «θέλουμε να τους ενδυναμώσουμε προσφέροντας ευκαιρίες για ενεργό συμμετοχή στην κοινότητα, ούτως ώστε να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη της νεολαίας προς την κοινωνία και να δομήσουμε ουσιαστικούς δεσμούς και διάλογο μεταξύ των τοπικών αρχών και των νέων».
Οι Δήμαρχοι Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, Δερύνειας κ. ‘Αντρος Καραγίαννης,  και  Αγλαντζιάς κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου, ως εκπρόσωποι των Δήμων που θα φιλοξενήσουν τις εργασίες του Young Cities, έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους για κινητοποίηση των τοπικών φορέων και των νέων για συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των νέων των Δήμων, αλλά και όλων των Δημοτών.
Τέλος ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικής Καινοτομίας, κ. Δημητρης Χ’ Σοφόκλης, εκπροσωπώντας τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος, εξέφρασε τη πεποίθηση ότι μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων, την άμεση συμμετοχή των νέων και την εφαρμογή πρακτικών κοινωνικής καινοτομίας, θα ανοίξουν οι δίαυλοι για πιο ενεργούς συμμετοχής των νέων στα κοινά.
Κατά τη Διάσκεψη, ο Δρ. Σωτήρης Θεμιστοκλέους από το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας και η Δρ. Ελίζα Πατούρης από το RESET, παρουσίασαν το Young Cities, τους στόχους του και την παιδαγωγική του προσέγγιση.
Το Young Cities αφορά σε μια ολιστική προσέγγιση που αποσκοπεί στο να ενδυναμώσει τους νέους και τις νέες ώστε να καταστούν φορείς θετικής αλλαγής στην πόλη τους. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία πόλεων φιλικών προς τη νεολαία, μέσα από μια καινοτόμα και άκρως συμμετοχική διαδικασία, η οποία θέτει στο επίκεντρο τη δημιουργικότητα και τη δυναμική των νέων.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, η κάθε ομάδα νέων σε κάθε Δήμο αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο δράσης και τοπικών παρεμβάσεων που θα ενδυναμώσει τους νέους, θα βελτιώσει την παρουσία τους στα κοινά και θα δημιουργήσει τις υποδομές για ευρύτερη συμμετοχή των νέων στον σχεδιασμό και εφαρμογή  τοπικών δράσεων.
Η πρωτοβουλία θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους Δήμους Αθηένου, Αγλαντζιάς και Δερύνειας με σκοπό να επεκταθεί σύντομα και σε άλλους Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου.
Έχει προωθηθεί ανοικτή πρόσκληση προς τους νέους των Δήμων Αθηένου, Αγλαντζιάς και Δερύνειας για συμμετοχή  στις ομάδες νέων του “Young Cities”, οι οποίες με την καθοδήγηση του CSI και του RESET και την υποστήριξη των τοπικών φορέων των Δήμων, θα αναπτύξουν το όραμα, τις προσδοκίες και τις προτεινόμενες δράσεις για να καταστούν οι νέοι φορείς θετικής αλλαγής στην πόλη τους. Αυτή τη στιγμή, πέραν των 60 νέων έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Δρ. Σωτήρης Θεμιστοκλέους – sotiris@csicy.com    
Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης 
Center for Social InnovationCSIwww.csicy.com

Σημείο Επαφής Προγράμματος «Young Cities»