Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗN ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει ότι, επί τέλους, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12.00μ. πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Αθηένου κ. Κυριάκου Καρεκλά η υπογραφή της Σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών  για τον Σχεδιασμό και την Επίβλεψη Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Εκκλησιών Αθηένου με την επιτυχούσα ομάδα μελετητών σχετικού διαγωνισμού, «Γιώργος Καράς και Συνεργάτες Σύμβουλοι Μηχανικοί». Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται στις €29.800, εκτός Φ.Π.Α. και η διάρκεια εκτέλεσης της Σύμβασης αναμένεται να είναι γύρω στον ένα χρόνο. Το Έργο είναι εγκριμένο ως Πολεοδομικό και ο Δήμος θα καταβάλει τόσο στο στάδιο της μελέτης, όσο και της κατασκευής, ποσοστό 20% του συνολικού κόστους.

Στόχος της Σύμβασης είναι η υλοποίηση του Πολεοδομικού Έργου για την Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Εκκλησιών Αθηένου, Φάση Α’, συνολικού κατασκευαστικού κόστους €2 εκ., η οποία περιλαμβάνει τους περιμετρικούς δρόμους γύρω από τις εκκλησίες της Παναγίας της Χρυσελεούσης, την αυλή της εκκλησίας και τον χώρο στάθμευσης. Κύριος στόχος του Έργου είναι η ανάδειξη της κεντρικής πλατείας του Δήμου και των γύρω χώρων, η ενδυνάμωση του κοινωνικού και πολιτιστικού ρόλου της πλατείας, καθώς και η οργανική σύνδεσή της με όλα τα σημεία αναφοράς της Αθηένου. Η Σύμβαση περιλαμβάνει τον Σχεδιασμό, την Επίβλεψη των κατασκευαστικών εργασιών, τη Διαχείριση της σύμβασης με τον Εργολάβο και την Τελική Παραλαβή του Έργου, υπηρεσίες που θα εκπονηθούν και πραγματοποιηθούν από τον Ανάδοχο. Διευκρινίζεται ότι το έργο είναι εγκριμένο για κατασκευή στα πλαίσια του Δημοσιονομικού Πλαισίου της Κυβέρνησης 2019-2021.

Τη Σύμβαση υπόγραψαν εκ μέρους του Δήμου ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς και εκ μέρους της ομάδας μελετητών ο κ. Γιώργος Καράς, υπεύθυνος της Ομάδας Έργου.